julian Bezesporu, ale jsem vůbec rád za to, že MKt zareagoval takto celkem rychle na naše volání po 1Gbps variantě Cube Lite. Já ji moc netestoval, na jakou vzdálenost Vám běží proti PtMP? honzam
honzam laibir K čemu potřebuješ plnou linkovou rychlost když to má Gbit ethernet? Na 380 metrů se CubeLite linkuje na MCS6 (1540Mbit)
gemb honzam signalu uplne nemozes verit...pretoze, je blbost aby to bolo linknute na 2,3Gbit a zaroven to ukazovalo rssi -65 😃 Wigig na wiki hovori -61 na 2,3Gbit...tak isto mnoho krat mi ukazovalo -72dB a link 770Mbit co je blbost.
okoun honzam dobré ale tohle sfoukne deštíček jako svíčku, myslím že ted hvězdonet hodně s tím má zkušenosti 🙂
selic okoun No na jednu stranu zákazníci hvězdonetu mají trochu jiné kvalitativní standardy, tak jim to nevadí. Druhá věc je, že na ptp na do nějakých 600m se cube lite nebo WAP s dielektrickou čočkou chová velice mravně a proti jakémukoliv 5GHz linku je to kvalitativně rozdíl několika tříd. Teď je jenom otázka, kdy se nový cube objeví u distributorů. Aby to zase nebylo na příští Vánoce.
the_max Jestli má nebo nemá, ale buď jim to fakt funguje, a nebo je jim to šumák, pač šedesátky se objevují i tam, kde dřív byly 80G FDD...
selic jenya Si kup Metrolinq One - stačí uvnitř přehodit pigtajly a připojit parabolu AF-5G23-S45 a máš zálohu, co dává na kilometr 200+ Mbps.
jenya selic Ale to zas budu mit dve krabice vedle sebe... Myslim, ze takove zmetky (UBNT i MK) delaji schvalne, aby ta evoluce byla hodne postupna a my utratili vic penez.
ladik Ano, ze to nemam mimo je skoda, ale ma to ac, tak co a je to zaloha na pripadnou opravu na dalku, nic vic od toho nelze cekat. Hlavne mne stve ta 2,5x vyssi cena.
gemb A neni to jedno, ked ta zaloha ma 12dBi antenu? vsesmer...zbytocne rusicky budu vyrastat. Uplne idealne by bolo keby UBNT alebo MK pride s niecom takym, ze na 60G bude dalsi eth port aj s poe a do toho si das normalny spoj 5GHz aspon 24dbi alebo proste non vsesmer....pripadne ak je to wap60g tak sektor 5ghz...stale by stacil jeden kabel s racku a len vonku by boli dve veci...mne jedine co vadi su teda 2 pouzite porty na sw/r.
sidi gemb Nebo nezabudovávat 5Ghz anténu a někam vyvést konektory z rádia. Pak by bylo vše na ISP, ale zároveň by to byla jen jedna elektronika.
jcltm gemb Aspoň to nebudou někteří střelci stavět tak že to shodí pár kapek. Pochop že je to záloha na pár chvilek do roka, takže klídek s tím rušením. Je to fakt jenom nouzovka na největší mordory. Na těch pár set metrů to nějak pojede i s tím skoro všesměrem.
honzam sidi To by bylo dobrý. Třeba to půjde upravit a konektory vyvést ven. Je potřeba to otevřít a podívat se.... jcltm Přesně tak. Většinou v tom největším mordoru to lehne třeba na 2-3 minuty. To prostě nějak přežiješ na 5Ghz
gemb To je mile...ale vy tu pocitate s PTMP...kolko takychto krabiciek nasadite? stovky...tisice? = tolko krat vsesmer 5GHz.
jcltm gemb A není to jedno? Když přes to 99,9% času nepojede provoz tak to nebude prakticky nic vysílat, tj. nebude to rušit.