Já vím že to není úplně "BFU přístup", ale já bych prostě TV bral jako monitor a "SMART" věci řešil bokem - třeba nějakým Xiaomi Mi Tv Boxem, případně raspberryPi s Kodi atd...Záleží co tam člověk chce dělat. Měnit TV jen kvůli tomu že se mi tam zpomalují aplikace mi přijde jako dobrá zhovadilost, když stačí koupit ten Mi box za 1600kč.
Dostala se ke mně skoro zadarmo smart tv z roku 2012. TV pořád funguje pěkně, obraz dobrej, v té době stála nějak přes 25k, ale smart funkce jsou úplně nepoužitelné 😃 Samsungu už ani asi neběží servery, takže to hází akorát chyby u půlky věcí co by to mělo umět a druhá půlka je stejně totálně hrůza 😃
Tak jsem k tomu dal to to zmíněné rPi s Kodi (respektive je tam distribuce LibreElec co má v sobě Kodi) - je to zapojené do USB v televizi - tzn po zapnutí TV naběhne rPi a přes HDMI CEC si to samo přepne vstup na sebe (kdyby to náhodou někdo "rozšteloval"). Pak tam naběhne skylink TV přes net a spustí se poslední spuštěný program. Taky přes to CEC ta TV předává rPi informace o zmáčknutých klávesách na ovládání - tzn všechno se ovládá originálním ovladačem k TV! Normálně fungují i tlačítka na čísla programů atd... Pak samozřejmě není problém vyskočit z TV a jít do složky NASu na přehrávání videí.
Mimochodem Kodi na Raspberry dostala k TV babička před X lety a zvládá to ovládat bez problémů - videa se jí tam tahají z NASu přes wifi spoj 😃