Ja jsem měl vše v pořádku, dokonce jsem si to nechal zaslat emailem, že mam vse v pořádku. Odeslal jsem jim tedy, ze nevim jake nedostatky mam odstranit a dostal jsem pokutu, protože jsem nereagoval. Volal jsem s jistou osobou z CTU a tam mi během nekolika slov skočila do řeči a řekla, ze o tom ví, že neví proč to takto CTU dělá, ze uz několikrát prosila o změnu atp... každopádně jsem z ni měl pocit, že oni jinak konat nemohou, ikdyz vědí že je to špatně. Řekla mi ať podáme odpor a ze s největší pravděpodobností to bude dobrý, ale nezaručí to xD... pripomina mi to ty smejdy co posilaji něco co si člověk neobjednal na dobírku a cekaj, kdo se nachyta a zaplatí.

No, ještě že mam na tyhle zmetky pojištění a když si nedají říct, tak hold valcime stejnými zbraněmi.

Kolobok Jakou formu by ten odpor měl mít? Stačí odpovědět, že jsem požadavek splnil ještě dlouho před vystavení pokuty a nesouhlasím s pokutou? Mimochodem taky jsem žádné přihlašovací údaje nedostal, musel jsem si je vyžádat, spíš vyhádat.

já to měl za 3, za kolik vy?

A kdo z vas zaplatil? Ja to mam taky za 5 a odpor jsem podal a cekam co bude. Budu davat odpor i pak pokud bude treba.

Kdo se registroval a nevyplnil, dostal pokutu 3k.
    Kdo se ani neregistroval (a tudiz ani nevyplnil), dostal za 5k.
    Nám odpor vyšel, následně bylo i řízení zastaveno, neboť "nebylo prokázáno spáchání předmětného přestupku". Teď z nich taháme náhradu nákladů řízení a osobní újmu. Komedie.

budou volby a můžete někdo prosím dohledat, kdo má na svědomí prosazení tohole zákona? nebo je to befelem od EU?

okoun Srovnávač není věc zákona. Strory je taková, že EU v telekomunikační kodexu říká, že v každé zemi by měl být aspoň jeden nezávislý srovnavač telco služeb. Zbytek je už jen a jen iniciativa ČTÚ. Ani by zjistil zda na trhu už něco je nebo není, pustil se do vlastní implementace, na komunikaci s trhem se vys... vykašlal, přidal si svoje kudrlinky ve formě geografických dat atd...
      Takže pokud hledáš viníka, je třeba jít od Rady, kterou jmenuje a odvolává vláda na návrh ministra průmyslu a obchodu ...

stepan_benes mám pocit že je tu spousta srovnavačů ale jestli jsou nezávislé tak to nevím, já mám pocit že na světe neexituje a nexistovat nemůže nic nezávislého....

stepan_benes typicke pro nase mile uredniky , snazej se bejt papezstejsi nez papez a kdyz zacnou lidi nadavat tak odpoved za to muze ta zla eu ktera to naridla a ono kulovy naridila ...... (boze proc neni povolene je obcas zmlatit 🙂 )

o 16 dní později

ppp76 jako jo. Ale lepší je dle mého místní právník. Mnohdy odvede stejnou nebo lepší službu za lepší peníze. Pražskou kancelář jsem si vzal jednou. Sice udělali co měli a uspěli jsme, ale takovou dardu už nikdy platit nechci.
        Spory s ČTÚ jsou mnohdy o procesním právu, právník nepotřebuje příliš vidět do technikálií našeho oboru.

svestka Zalezi na kazdem co si najde , ale jen ze se obcas lidi ptaji jestli nekdo nema pravnika vylozene na special spory s polepsovnou a tyhle sem si nasel , urcite jim to pujde svizneji nez kdyz lokal pravnik musi neco nastudovat a tyhle to sekaji jak pasovou vyrobu ..... na druhou stranu stejne to bude tvrdnout na polepsovne 😃 bo jako spravny urad na vse odpovidaji zasadne az poslddni mozny den

o 4 měsíce později

Vzpomněl jsem si na to, že tahle věc ještě existuje, tak jsem tam cvičně znovu zkusil narvat svou adresu.

Výsledek je slušný spam:

o měsíc později

Tak dnes dorazila oficiální cestou omluva od ČTÚ, s tím že zaplatí náklady za právní služby. Právník bohužel směrem k nim nárokuje jen podle tarifu, takže jsme mírně v mínusu, ale za tu zkušenost to stálo, poučily se doufám obě strany.

Ti, co jsem jim poskytl náš text na podání odporu od právníka, uspěli jste nebo ne? Mám dojem že jen jeden poctivec se ozval že to pomohlo, a poslal částku na dvě láhve dobrého červeného.

Tak ja se ozyvam a bohuzel nepomohlo, asi si priste budu muset zaplatit primo toho tveho pravnika.
          Ale diky odporu jsem zaplatil jen pulku, protoze se sekli v datumech na coz jsem je upozornil.
          Kazdopadne moc dekuji a mas u mne taky par flasek.

o 8 měsíců později

viz. Pravidelná zpráva ČTÚ, zmiňovaná dnes na Lupě ...

Zrychluje se podle ní pokles počtu aktivních subjektů, které na trhu působí. Zatímco v roce 2017 sektor elektronických komunikací obstarával obživu 2 090 podnikatelům, v loňském roce toto číslo pokleslo na 1 928.

To je rychlost, úplně se mi zamotala hlava 😂

📡 Telekomunikace.cz