okoun Srovnávač není věc zákona. Strory je taková, že EU v telekomunikační kodexu říká, že v každé zemi by měl být aspoň jeden nezávislý srovnavač telco služeb. Zbytek je už jen a jen iniciativa ČTÚ. Ani by zjistil zda na trhu už něco je nebo není, pustil se do vlastní implementace, na komunikaci s trhem se vys... vykašlal, přidal si svoje kudrlinky ve formě geografických dat atd...
Takže pokud hledáš viníka, je třeba jít od Rady, kterou jmenuje a odvolává vláda na návrh ministra průmyslu a obchodu ...
ČTÚ zase čaruje - srovnávač tarifů
stepan_benes mám pocit že je tu spousta srovnavačů ale jestli jsou nezávislé tak to nevím, já mám pocit že na světe neexituje a nexistovat nemůže nic nezávislého....
stepan_benes typicke pro nase mile uredniky , snazej se bejt papezstejsi nez papez a kdyz zacnou lidi nadavat tak odpoved za to muze ta zla eu ktera to naridla a ono kulovy naridila ...... (boze proc neni povolene je obcas zmlatit )
http://www.ppak.cz/service/spory-u-ctu/ konecne nekdo kdo se specializuje primo na polepsovnu
ppp76 jako jo. Ale lepší je dle mého místní právník. Mnohdy odvede stejnou nebo lepší službu za lepší peníze. Pražskou kancelář jsem si vzal jednou. Sice udělali co měli a uspěli jsme, ale takovou dardu už nikdy platit nechci.
Spory s ČTÚ jsou mnohdy o procesním právu, právník nepotřebuje příliš vidět do technikálií našeho oboru.
svestka Zalezi na kazdem co si najde , ale jen ze se obcas lidi ptaji jestli nekdo nema pravnika vylozene na special spory s polepsovnou a tyhle sem si nasel , urcite jim to pujde svizneji nez kdyz lokal pravnik musi neco nastudovat a tyhle to sekaji jak pasovou vyrobu ..... na druhou stranu stejne to bude tvrdnout na polepsovne bo jako spravny urad na vse odpovidaji zasadne az poslddni mozny den
Tak dnes dorazila oficiální cestou omluva od ČTÚ, s tím že zaplatí náklady za právní služby. Právník bohužel směrem k nim nárokuje jen podle tarifu, takže jsme mírně v mínusu, ale za tu zkušenost to stálo, poučily se doufám obě strany.
Ti, co jsem jim poskytl náš text na podání odporu od právníka, uspěli jste nebo ne? Mám dojem že jen jeden poctivec se ozval že to pomohlo, a poslal částku na dvě láhve dobrého červeného.
Tak ja se ozyvam a bohuzel nepomohlo, asi si priste budu muset zaplatit primo toho tveho pravnika.
Ale diky odporu jsem zaplatil jen pulku, protoze se sekli v datumech na coz jsem je upozornil.
Kazdopadne moc dekuji a mas u mne taky par flasek.
viz. Pravidelná zpráva ČTÚ, zmiňovaná dnes na Lupě ...
Zrychluje se podle ní pokles počtu aktivních subjektů, které na trhu působí. Zatímco v roce 2017 sektor elektronických komunikací obstarával obživu 2 090 podnikatelům, v loňském roce toto číslo pokleslo na 1 928.
To je rychlost, úplně se mi zamotala hlava
svestka a to realita je úplně, ale úplně někde jinde.
stepan_benes jakože + nebo -? Rozvedeš to?
jakoze je jich urcite mene protoze do tohohle se pocita jenom ubytek podnikatelu ale nepocita se kdyz se firmy odkupujou a treba pet jich patri pod jednu
svestka určitě -. Jednak spousta licencí nedrží podnikatelé z řad ISP, ale výzkumné instituce, výrobci nebo třeba hotely (jeden má moc zajímavě vyřešenej vyhledávač )
K tomu je třeba přičíst aktivizice a fůze, s tím se ČTÚ moc hlavu nedělá.
Kdysi jsme dělali jakous takous analýzu a dobrali jsme k reálnému číslu dost pod 1 tisíc reálných podnikatelů působících na trhu.
Když se odečtou virtuální překupníci, co můžou skončit ze dne na den a s.r.o. založených pro obcházení placení DPH, tak skutečných ISP alespoň s nějakou infrastrukturou bude podle mě v řádu stovek.
miract 200-300 reálných firem a pár set typ "táta, máma, garáž" s nízkými stovkami či jen desítkami zákazníků.
a je to tu:
Prostě kvalita, už jen to provedení klipu mluví za vše. Doufám že to v této podobě pustí v TV, ať se národ zasměje.
Tisícům, tak určitě Možná tak protože tu stránku stokrát načetl každý z nás abychom se podívali, jestli to máme vůbec dobře a jak je v každé ulici 80 poskytovatelů
nechci se jich globálně zastávat, ale dělají alespoň něco prospěšného. Třeba to časem dotáhnou do skutečně použitelné podoby, nenadával bych globálně stále na všechno. Nějakému pražákovi, co bydlí v někde třeba v Holešovicích to může skutečně pomoct a přeci jen bydlí jich tam asi o sto tisíc víc než na té vesnici, kde to fakt nesrovnává a nefunguje...takže možná v globálu je to opravdu spousta, třeba i tisíce, byť z Vaší horní dolní to není nikdo /sám bydlím v místě kde je konec světa/
Přijde mi to jako nová móda, nadávat na všechno ;-))) byť spousta věcí špatná je