celej tenhle krypto nesmysl padne až mineři za to nebudou dostávat prachy. Tohle už se v minulosti několikrát ukázalo a nejspíš nás to čeká za pár měsíců znova (ETH2).
Vždycky jde o prachy. Nevidím že by někdo platil kryptoměnou např. alze atd.. ale obchoduje s ní v poměru k platbám každý kdo kryptoměnu má. Tedy opět, jde o výdělek prachů, ne krypto jako platidlo. Takové ty gesta jako zaplacení při nákupu tesly bitcoinem je jenom vyčůranost jak si vydělat další prachy. Kdybych totiž zaplatil v USD před půl rokem tak teď má tesla na kontě stále stejný počet USD, ale při zaplacení v BTC teď má např. USD*1,5. Takže zase jde primárně o prachy, o nic jiného nejde.
Nezávislá krypto měna? Žádný "dozorčí" orgán nad kryptoměnou? Krypto je decentralizovaná? hmm? stačí se podívat kolik forků vzniklo z BTC když se půlka té decentralizace sítě (minerů) rozhodla že nechce přijmout "vylepšení". Takže opět krypto ovládá někdo daleko bohatší než je ten který s ní platí. Není v tom žádný rozdíl.
Dalo by se pokračovat. EURO evidentně odmítáme jakožto slabá EU země. Společně s ostatními na východ od nás by to bylo nevýhodné protože životní úrovně pod jednou hodnotou (EUR) je všude jiná. I sama EU už vidí že slabší země na poměry např. Německa, Nizozemska, Lucemburska atd.. si nebudou kupovat elektro auta a montovat na baráky soláry protože na to prostě nemají prachy a pak se tu ukáže názor který chce krypto jako globální platidlo řízený primárně čínskými těžaři a ovlivnitelný příspěvky na twitteru. Super, že?
Ale je to moderní a vyděláváme na tom prachy takže vše okolo je podružné.
Mimochodem, právě teď jsem vydělal na OMG 15 USD takže dnešní minimální mzda je zajištěna 😃 a daně z toho odvádět nehodlám 😂 a přesně takový je svět kryptoměn. Každý si dělá co chce. Super nekorektnost a super nezodpovědnost a skok z 320USD na 336USD s minimální společenskou námahou.
PS: já už virtuální měnou platím, jmenuje se CZK a vzhledem k tomu že mám ve fyzický peněžence asi tak 100 fyzických CZK pro případ placení na záchodech, tak žádnou fyzickou hotovost nevlastním a neplatím. Je to jenom věc názoru na to co je virtuální. Co ale virtuální není je spotřeba elektřiny za chod virtuální měny a naprosto zbytečné umele vytvořené algoritmy.