Nemáte někdo tip na hledačku podzemního vedení?

Hledacku :-D

Zeptej se strejdu Google na radeton

Brali jsme v Brně od Radeton

Taky jsme brali od radetonu. Zaškolení od nich perfektní, při práci bez problémů.

Díky za tip. O jakém se bavíme modelu a o jaké cca ceně.

Sidi prosím napiš nám jaký model používáte a jaké byla cca cena. Díky

• sidi replied to this.

Nápis co po tom chceš.
    Já osobně mám nejraději model pro nn. I kvůli lepší ceně oproti té na telekomunikace. Ale už nejednou jsem tu telko ocenil.
    Rd7100 a rd8100
    Napiš co po tom chceš. Jinak ti moc neporadím. Jinak v radetonu ti poradí taky a dobře.

Máme Leica digicat i s generátorem ale Radeon jsem měl v ruce taky a funguje to dobře vč. servisu. Chce to praxi, přemýšlet a mít co nejvíce dat z vyhadřovaček.

cheprer vytyceni nn, plynu, vody, cetinu a moji optiky kde mam signalizacni drat. Taky kdyby to umelo rict hloubku tech vedeni.

milant Cenu přesně nevím, byl jsem "uživatel" a nekupoval jsem to. Byla to varianta s možností hledat jak "živé" kabely (silnoproud), tak telekomunikační kabely a v kombinaci s generátorem signálu (možnost hodit generátor nad předpokládané místo kabelu a indukovat, nebo napojit napřímo svorkama na zemnící kabel, např. u VO) to bylo i sakra přesný co se týče místa dokonce i hloubky (cca +- 10cm).

Když jsem si na základě vyjadřovaček vytyčoval přesná umístění cetinu/čezu (často byli hodně mimo dwg vs. skutečnost) a jiných, tak jsem je nakonec vždy našel tam, kde jsem je vytyčil. Na pár místech jsem městu hledal kabely VO, protože sami netušili, kde je zakopali a taky se mi to podařilo bez problémů.

Bez toho už bych nikdy do země nekopl.

cheprer Zatím s vytyčování nemám ocobní zkušenost, pokud by to šlo, tak bych chtěl vytýčit to co, napsal kolega milant nn, plyn, vodu, cetin, naší optiku kde máme signalizační kabel a zakopané markery od 3M. Pokud to bude umět říct hloubku, tak značka ideál.
        Předpokládám, že vše je otázka peněz... takže bych bral něco v dobrém poměru cena/výkon

Hele tak ta na mne tuším že markery neumí. Tím se to velice zužuje, tak 8100 to jistí. Ale raději bych si to ověřil v radetonu jestli nějaká novější verze na tom není už jinak.

Jinak pro vesměs ostatní potřeby stačila ta verze nn, oproti telco umělá méně freq. Takže trošku složitější v místech kde byl soubehy stovek metalických kabelů, ale to se ISP nestane. Mě vyhovovala protože umělá pasivně měřit i NN a to i hloubku bez připojeného generátoru. Když sem kdekoliv vyticoval velice se to hodilo, jak nám tak i zákazníků vědět že když tam jde NN, tak v jaké ho mají hloubce aniž bych musel připojovat generátor a stracet tím čas. Freq pro generátor tam byly tuším že 4-5? Oproti TLC verzi která jich má 8? Vesměs mezifreq které pomáhají když hledal dlouhé kabely bez stabilního konce nebo s poruchou(dlouhý bavíme se v řádech kilometrů až desetikilometru) ale já to celkem dobře zvládal i s NN verzí. Je to o tom se to naučit. S TLC je to jednoduší i v soubehach že si hodíš freq tak aby ti nedělala prrslech na pripolozi a tím pádem tě to při vyticovani méně klame, ale zase je to o tom jak se to naučíš. Je to trochu duchařina, musíš prostě se s tím naučit dělat. Mám tu kluky co měly TLC a vyticovaly snad podle počasí protože ani po x letech s tím neumí. Já když už vyticuji tak vidím kynetu v trávníku nebo i v lese, i na louce, poznáš prrslech podle klesajícího signálu oproti vzdálenosti ATP...
        Samozřejmě v radetonu mají podstatně levnější stroje, zkoušel sem jich dost, ale výše zmíněné modré stroje jsou to nejlepší co mají a taky nejlepší na práci. Pokud to budete dělat zakázkově tak nic jiného neberte, jednoho člověka ať se s tím naučí, jak si projde pár desítek kilometrů vedení tak už bude umět. :-)

cheprer Super odpověď, díky.

Pro úplnost o jaké se bavíme cca ceně

Mistni vodarna mi dnes rikala ze ta 8100 stala okolo 300k. Takze odhadem 7100 pres 100k urcite.

Ta 7100 tuším že 140. A 8100 byla levnější, rušíme že něco mezi 200-240 už si to přesně nepamatuji, ale 300 je nějak moc.

coitus protože sem zavolal do radetonu, půjčil si po pár týdnech různé modely a potom se rozhodoval co a jak. Týden mi půjčily bez problémů, když jsem chtěl déle zaplatil jsem. Výborný přístup obchodu. Zaškolení provedou....

o 4 roky později

Cau, jaky je aktualni stav? Krome radetonu, kam se treba podivat a poptat? Diky

📡 Telekomunikace.cz