Hele tak ta na mne tuším že markery neumí. Tím se to velice zužuje, tak 8100 to jistí. Ale raději bych si to ověřil v radetonu jestli nějaká novější verze na tom není už jinak.
Jinak pro vesměs ostatní potřeby stačila ta verze nn, oproti telco umělá méně freq. Takže trošku složitější v místech kde byl soubehy stovek metalických kabelů, ale to se ISP nestane. Mě vyhovovala protože umělá pasivně měřit i NN a to i hloubku bez připojeného generátoru. Když sem kdekoliv vyticoval velice se to hodilo, jak nám tak i zákazníků vědět že když tam jde NN, tak v jaké ho mají hloubce aniž bych musel připojovat generátor a stracet tím čas. Freq pro generátor tam byly tuším že 4-5? Oproti TLC verzi která jich má 8? Vesměs mezifreq které pomáhají když hledal dlouhé kabely bez stabilního konce nebo s poruchou(dlouhý bavíme se v řádech kilometrů až desetikilometru) ale já to celkem dobře zvládal i s NN verzí. Je to o tom se to naučit. S TLC je to jednoduší i v soubehach že si hodíš freq tak aby ti nedělala prrslech na pripolozi a tím pádem tě to při vyticovani méně klame, ale zase je to o tom jak se to naučíš. Je to trochu duchařina, musíš prostě se s tím naučit dělat. Mám tu kluky co měly TLC a vyticovaly snad podle počasí protože ani po x letech s tím neumí. Já když už vyticuji tak vidím kynetu v trávníku nebo i v lese, i na louce, poznáš prrslech podle klesajícího signálu oproti vzdálenosti ATP...
Samozřejmě v radetonu mají podstatně levnější stroje, zkoušel sem jich dost, ale výše zmíněné modré stroje jsou to nejlepší co mají a taky nejlepší na práci. Pokud to budete dělat zakázkově tak nic jiného neberte, jednoho člověka ať se s tím naučí, jak si projde pár desítek kilometrů vedení tak už bude umět. :-)