coitus podobne veci tiež riešime, že na optike ide pomaly lebo wifi atď... Zrovna uvažujeme nad nasadením dual band hgu ako štandard aspoň pri vyšších pausaloch a nebudú žiadne výhovorky už.. Je pravda, že čo máme paušál 150mbit tak není problém to dosiahnuť aj na prisratej 2,4g 40mhz wifi ale väčšinou len v domoch pri dobrej zhode náhod... Nie vždy sa to linkne na 40mhz, niekedy len na 20 a tam končím okolo 100mbit....o zariadeniach u klientov úplne pomlcim... Pri domoch kde ľudia čakali optiku ako liek je aj častý problém vhodne umiestniť router, do stredu niekde. Proste mat jedno zariadenie s dobrým signálom. Často to není možné, prieraz z mikrotrubickou je samozrejme na kraji baraku a často tam skončí aj router....teraz dávame ako hgu Huawei eg8141a5, jedne port je gigabit kde si môžu zapojiť celú domácu sieť. Takže je možné rýchlosť dosiahnuť ale vieme co robia ľudia.... Už som dostal aj vynadane, čo sme to za firmu, že také zariadenie dávame a slabý dosah wifi a pod... 3 iz byť z porfixu... Signál všade a krajná izba okolo - 70 na telefóne. Pan si tam dal iptv box od antik TV samozrejme na wifi a mne vynadal, že čo to dávame za router... Pritom som mu na začiatku povedal, mame aj lepší dual band ale dopláca sa, základné riešenie je zdarma resp v tej uvádzané cene. Nakoniec si tam dal nejaký vlastný a hneď napísal ze signál ma teraz všade... Samozrejme o nastavení wifi, výkon atd pomlcim.... Za byt 150k to není problém dat, 30e za router je problém...