Konečne som sa dokopal k druhej konektivite, na lan strane mám rozsahy 192.168.33.0/24 a 192.168.10.0/24. Na wan strane mám verejnú ip adresu x.x.x.x a druhú y.y.y.y. Jedna patrí jednému poskytovateľovi druhá patrí druhému poskytovateľovi.
Cez mangle, prerouting som jednému rozsahu 192.168.33.0/24 pridal mangle XX a druhému rozsahu 192.168.10.0/24 som pridal mangle YY.
Urobil som NAT na src-nat 192.168.33.0/24 na ip adresu x.x.x.x
Urobil som NAT na sr-nat 192.168.10.0/24 na ip adresu y.y.y.y
Urobil som default gateway na 0.0.0.0/0 na bránu jedného poskytovateľa a pridal routing mark XX
Urobil som default gateway na 0.0.0.0/0 na bránu druhého poskytovateľa a pridal routing mark YY.
Čo sa týka internetu prepnutie medzi jedným a druhým funguje bez problému stačí keď vypnem zapnem mangle pravidlo podľa toho kade chcem fungovať.
Teraz problém:
Od vtedy ako som to takto nastavil neviem sa pripojiť na tie verejné ip adresy x.x.x.x ani y.y.y.y. čiže neviem sa dostať na server z internetu a nefunguje ani presmerovanie portov ďalej do siete. Keď routing mark odoberiem z default gateway jednej alebo druhej tak to beží a viem sa na server prihlásiť z hocikade.
EDIT: Riesim v podstate toto iste:
https://ispforum.cz/d/10293.
Mam 1x wan na nom 2 verejne ip adresy kazda na inu branu. Preroutingom a pridanim mark na default konekte donutim vnutorne ip adresy ist do netu kade potrebujem, ale neviem donutit to co ide z vonku aby sa dostalo kam treba + nejde ani ping na ip adresy z tej konektivity kde mam na brane definovanu routing mark.
Potrebujem tam nejak pridat pravidlo ze to co pride konektom 2 nech aj odide konektom 2. Len som tupy a neviem ako. Keby som mal 2x wan to chapem, tam mu poviem ze co prislo rozhranim wan1 pojde von rozhranim wan1. Ale ja mam na jednom rozhrani 2 konekty s dvoma pevnymi ipeckami