skdata Ahoj, koukni do L rady od cisco Cisco Catalyst 2960-L mame je v 400mm rackach uz 3 roky a nevime o nich. Jsou male, pasivni chlazeni. Mame verze 24port, 48port nevim jestli jsou taky pasiv. Davali se do kancelari, kde predchozi firma nevhodne umistila racky a lidi pak rvali ze jim huci v hlave.
svestka ubnt edge switch es-48 lite. za slušný peníz, jede, ... my od toho nechceme víc jak ty VLAny, takže pohoda. Navíc, pokud to máte k vysílači, kde budou i různá UBNT rádia atd., tak to interně umí pěknou detekci co je kde připojeno
kabukabu dagus zapomnel jsem napsat ze hraje roli i rozumna cena :-) bude delat jen vlany a pocitam s provozem 0,5 - 1,5gbps
petrbacina https://www.alternetivo.cz/huawei-s1720-52gwr-4x-ge-l2-switch-48x-ge-4x-10ge-sfp-web-man-_d61434.html za 10200,- není co řešit. 220mm hloubka, spolehlivý, jednou nastavíš a dál neřešíš. Chodí to úplně v pohodě. Případně UBNT https://www.discomp.cz/ubiquiti-es-48-lite-edgeswitch-es-48-lite_d67119.html , ty chodí taky dobře a jednoduše se konfigurují.
kabukabu petrbacina ty huawei jsem na alternetivu dneska poptal. na siti mam vetsinou huawei 57xx. Pocitam jeste s dokoupenim te mgmt licence, aby umel ssh, cli atd, jen tam postradam konzolovy port. Nikdy jsem novy huawei bez konzole nezprovoznoval. Jak to nastavujes, kdyz je holej z vyroby?
petrbacina Nastavili jsme přes web, naházeli jsme tam na pár kliknutí VLANy, přes 2 roky jsme na switch nesáhli a jede jak má. Tenkrát jsme je myslím kupovali v nějaké zaváděcí akci ještě za méně peněz, než jsou teď ve výprodeji. Zvládá to pár Gb skrz jako nic
laibir Když už se tu řeší switche. Máte někdo zkušenosti s HP (Aruba). Čistě od HP máme již několik let z řady V1910 48 a 24 a nevíme o nich. A uvažuji právě o nazasení dalších. Jen už jinou řadu a nevím už co, kdo vlastně vyvíjel. Jestli 3com, HP nebo Aruba. Každopadně bych chtěl ředu Aruba 2540 nebo 2530. Někdy i jen 8 portů na malé body s PoE. Používáte je někdo? Díky
zero laibir 2530 a 2960 máme desítky kusů - jak v PoE verzi tak i bez a nevíme o nich. "Doživotní" záruka, výměna do 1 prac. dne (po diagnostice). 2530-8G-PoE máme na sajtech taky a bez problémů.
salamander kabukabu Co EdgeCore ECS4120-52T ? Nebo mate s EC spatne zkusenosti? https://www.edge-core.com/_upload/images/ECS4120_series_DS_R13_20200309.pdf
pgb OT: mám rád ubnt řady edgeswitchu, mám jich hodně, ale čím jich mám více a sleduji bolístky v changelogu tak na nějaký core site to moc nepatří už jen díky tomu jak neefektivně to má postavené napájení. Za mě když tam má být skoro plný 48p tak bych sáhl po velkém výrobci, klidně hua a dal si tam hlavně redundatní zdroj, nejlépe hotswap. (už jen z toho důvodu když budu chtít v racku něco předělávat na elektrice tak můžu za chodu, to ubnt dá se říct nesplňuje ani z vlaku).
rsaf Uvažoval bych i o 2x24port - nemusí se na jeden vysílač držet nějaký spec. serisní kus, v případě poruchy lze některé věci rychle přeházet do druhého, některé věci i postavit redundantně...
kmotrik rsaf třeba u mě byla podmínka 48V napájení... a třeba HP umí 48V jen u 5130-52 48x GE + 4x10GE ( SFP+ ). U 24P ten vstup pro DC prostě není.
salamander iTomB U ECS4210 bylo strasne slabe CPU, takze ho dokaze rozhodit i trosku komplexnejsi SNMP dotaz, o nejakych stormech na siti ani nemluve. Pak problem kdy QinQ muze byt zaple jenom na vsech portech najednou. Ty novejsi rady jsou v tomhle o hodne napred.