salamander Nemusis mi nic vysvetlovat...problematiku snad kazdy tu na fore pozna ( iba garaznici nie) Ja som pisal anomalia preto, lebo toto sa mi stava pomerne casto, hlavne na 2,4Ghz bez rusenia je to vyrazne obmedzujuce. Konkretny pripad s linkom 866Mbit bola opticka linka 150/50...notebook 5metrov od routeru a proste na speedteste vidis ryhlost hore dole, ziadna stabilna ciara a plynuly nabeh....za mna je toto vzdy problem medzi cipsetmi wifi karty vs routra...ale 2 tyzdne dozadu ten isty problem na obyc 2,4GHz wifi....v okoli boli asi 3 wificky na -80 co je nic...telefon 1x1 MIMO v pohode 40Mbit (max linky) pripojim notebook, zlinkovany na 144Mbit a nestabilne to tocilo od 20-35Mbit...pripojim sa notebookom inde na iny router a bez problemu natocim 400Mbit....proste toto su typicke wifi srance, preto wifi ako technologia je pre mna odpad...bez zjavneho problemu to nechodi...a neni to tym, ze dalsi klienti a pod...nanovo nastavene ssid a heslo, jediny klient som bol ja. Ked to nejde z jednym klientom je to sracka...keby je tam 8 alebo kolko veci pochopim.