Jo, s krámama těchto značek jsem si užil až až... Synology (DS418j i DS220j) jsou krutě citlivé na podpětí. Takže pokud byste použily AD-155A zdroj a 12V baterie, jakmile se dostane napětí pod 12V bude problém, na 99% padne kompletně celý svazek. Stalo se mi to několikrát, jednou v tom dokonce zařvaly data, než mi došlo, že to je problém. Takže jak bylo psáno výše. AD-155A se vyměnilo za AD-155B, baterie se zapojily do série a použil se měnič. Nejdřív jsem splašil malý čínský 24V-12V 5A (vždy zásadně modely s autoregulací výstupního napětí) - opět problém. Píšou na něm 5A, ale pravděpodobně 5A nedává, jelikož DS418 nenastartovala s ním disky a ani Hikvison TurboHD nvr pro 16 kamer s jedním HDD nebylo schopný nastartovat. Takže jsem splašil 24V-12V 10A s autoregulací (je schopný regulovat i nižší napětí, takže jsem ho používal i na snižování 13,7 na 12V) a žádnej problém. Zvládne to bez problému startovací proudy jak NVR, tak disků a je to zapojený AD-155B -> měnič 24-12V za tím 23ks turboHD Hikvision kamer, 2ks NVR hikvison a jedna DS418j a celý je schopný se to utáhnout se spotřebou někde kolem 130W.
Jinak Hikvision má v datasheetech, že by měl zvládat +/- 5% napětí, byť evidentně se do toho dá prát i těch 13,7V, není asi úplně rozumný to takhle nechat... Vzhledem k ceně toho NVR jsem nechtěl riskovat, že až klekne, že ho budu muset zacálovat z vlastní kapsy. Měnič stál z Číny asi 350 Kč a mám klidnější spaní. To stejné Synology. Přece jen dnes je všechno děláno finančním inženýringem, takže když k tomu dodávají stabilizovaný 12V zdroje a vymýšlí, jak všechno co nejvíc ojebat, nemusí být ty součástky na deskách připravený na dlouhodobý napětí +10-15% a o podpětí už vůbec nemluvím.