Akce ČTU na inzerované/maximální rychlosti
my transportujeme verejky k zakaznikovi na router cez vlany. zakaznik ma cistu verejku u seba, my mame cistu siet.
A jaky je principialni rozdil vlan vs NAT1:1? Zatez site nula u obou pripadu a vysledek stejny.
Uz jsme hodne offtopic.
A proc? Co jsem resil, byl vzdy problem jen s 802.cz co se tyce VOIP, na to staci vypnout na MK sip alg. To jako vadi mistni ip adresa spolu s verejkou poskytovatele? Nezazil jsem nikde...zatim. Zakaznik si muze na svem hlavnim zarizeni nastavovat porty dle libosti a vsechny jedou, samozrejme nesmi ta verejka byt vice lidi, ale tak blby neni snad nikdo :-D
- Upraveno
miract Proc resit PPPoE? Ja davam klientovi verejku /32 az na zarizeni a nepotrebuju PPPoE. Jedina podminka, musi to byt mikrotik. Pokud chce za tim dalsi zarizeni, tak to uz je pak jeho boj, domu mu ji dopravim. Spis doplnim, je potreba iptables. Mozna by to vzal i jiny router (treba dd-wrt, ...).
Vyhlašuju soutěž, kdo má nejvíc členů kontrolní skupiny! Já 3
- Upraveno
svestka nápodobně :-D
Loni se ale předvedli ještě líp - běželo nám správko, které bylo až u předsedkyně úřadu. Nicméně, ani to těm šaškům nezabránilo rozjet na úplně tu samou věc druhé správko a udělit znova pokutu :-D
Když jim člověk zavolá, co to jako je a jak to, že pokutují stejnou věc 2x, aniž by měli dořešené předchozí správko, tak z něj udělají idiota, že mají pravdu a bla bla bla - takže opět odpor, opět zamítnutí odporu a opět předsedkyně rady, která teda uznala, že je to píčovina holt, kluci z brněnského ČTÚ, jste jedničky
Odeslal jste již někdo požadované na ČTÚ? Máte již někdo nějakou odpověď z jejich strany?
- Upraveno
Kolobok urad neuznava mistni prislusnost nejlepsi je upne posledni odstavec kdy z naseho prava delaji moznost https://www.ctu.cz/cs/download/ostatni/2014/informace_na_zadost-libor_hlavsa-14_03_2014-cj_11449_2014-606_e-mail.pdf
Když to tak čtu, tak mě napadá jedinej důvod této akce. Že je (velkou trojku) nasralo, jak malý ISP začernili republiku pro dotace a chtějí stůj co stůj dokázat, že toho nejsou schopní, aby se mohli napakovat.
Mohu Vás požádat o radu?
„Poskytovatelé služeb přístupuk internetu zajistí,aby smlouva, která zahrnuje služby přístupu k internetu, obsahovala alespoň jasné a srozumitelné vysvětlení toho, jaká je minimální,běžně dostupná, maximální a inzerovaná rychlost stahování avkládání u služeb přístupu kinternetu v případě pevných sítí,nebo jaká je odhadovaná maximální a inzerovanárychlost stahování avkládání uslužeb přístupukinternetuv případě mobilních sítí,a toho, jaký dopad by mohly mít velké odchylky od inzerovanérychlosti stahování nebo vkládání na výkon práv koncových uživatelů stanovených v čl. 3 odst.1“.>
Uvedené rychlosti musí být přímo ve smlouvě a nebo je možné odkazovat na jiný dokument?