Na tohle téma jsem se jednou bavil s jedním elekrikářem, který ve slabé chvilce vykládal, že nikdo v ČR nemá platné osvědčení podle vyhlášky 50 podle zákona a každému je to fuk. Nejdřív jsem si myslel, že jen tak plácá u piva, ale pak jsem si našel Vyhlášku č. 50/1978 Sb., pořádně přečetl a čuměl jak péro z gauče. V § 14 odst. 2 se píše:
"Ke zkouškám nebo přezkoušení pracovníků přizve organizace zástupce základní organizace Revolučního odborového hnutí, který má při zkouškách nebo přezkoušení podle § 6 až 8, 10 a 11 oprávnění člena zkušební komise."
Sakra řekněte mi, kde dneska seženete zástupce ROH......
Tak jsem si nechal zkontrolovat vyhlášku v programu ASPI (právnický sw. ve kterém jsou vidět zákony nejen v aktuálním znění, ale i se všemi předcházejícími novelizacemi) a ten paragraf tam stále je a nikdo ho od roku 1978 nezrušil.
A když LZPS říká, že ".... Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanovených zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví.
(3) Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá."
Tak mi může někdo vysvětlit, na základě čeho bych měl skládat zkoušky z 30 let neplatné vyhlášky....?
Právnička se dobře bavila a říkala že ten soudní spor by chtěla vidět.
kzl Na poslední 50ce někdy na podzim lektor říkal, že uvažují, možná už schválili obnovování tohoto oprávnění po 5 letech.
Stát potřebuje penízky....