moznosti jsou, zalezi na tobe a rozpoctu. Erik s xpic v 10G to urcite da.

ray3 taky v poho na 10ce

na 56MHz kanale těžko

Až umřou všechny PBM10 a půjdou do nebe, tak ten 112 kanál pojede.
Reálně ten Ray dá s ATPC 400Mbps.
V okolí vím o dvou spojích 17GHz na 7,5 a 10km. Jsou na tom 60cm antény a podle kalkulačky to musí být pořádně oroštované.

Jen dotaz 17Ghz na 4 Km pejede i za deště?

ake anteny 🙂 aky dazd 😃 siae pojde lepsie ako ostatne samozrejme. Vseobecne je to prevadzkovatelne 🙂

7.5km 60GHz https://ctrlv.cz/dhv9

1Gbit v obou směrech.

Máme skoro 60 spojů v 60 GHz a opravdu se dá hodně vymyslet i za dobré peníze.

Máme na 11km 60GHz XR, jede to kolem 2 Gbitu FD, záloha zvládne kolem 250-400 Mbitu.

Máme také mnoho konfigurací s AF60LR na 8-10km a vedle toho jakoukoliv zalohu na déšť ( 1s10, Mimosa, LTU, nebo i AC, pokud zatím nemáme 200 klientů ).

14km Summit 2 Gbit, Siae 17G, běžně na 10km, diky obrovskému vykonu, který si pri déšťi má kam sahnout = doslova nezmar.

Máme také na 66km v 6GHz s 400 Mbitama stable.

Před 2 lety byl demontovan náš legendární a mozna jeden z nejdelších spojů ve stredi Evropě na 133km postavený na RB912AC a stable 180-250 Mbitu.

Je potřeba se tomu věnovat, experimentovat, získávat PRAKTICKÉ know-how a učit se. Poslouchat se mi nikdy nechtělo nekoho, kdo od stolu povidal, to nepůjde... x)

orel005 AF 60 XR chodi dobre? FW je uz odladeny?

orel005 Kolik má "14km Summit 2 Gbit, Siae 17G, běžně na 10km, diky obrovskému vykonu, který si pri déšťi má kam sahnout = doslova nezmar." výstupní výkon do antény za "pěkného" počasí?

Jinak AF 60 LR s krytím aby přímo nepršelo a nesněžilo na anténu, tak na 8km jede výborně.

selic můžeš sem hodit info z toho 8km spoje? Použitý kanál a údaje o signálu apod? Diky

basty aky iny kanal nez 68GHz ? To je jediny kanal ktory ma najnizsi utlm

basty tak v úvodu mas screen na 7.5km spoj a úroveň signálu. Frekvence AI - automat. Vyzkoušeno a funguje nejlépe

akorát je dost zajímavé že na 64GHz už se to nespojí. Fungují pouze dva nejvyšší kanály. Ještě bych řekl že mají dost chyb ve firmware.

hapi maji, však to vědí samo ubnt.

Treba 5 GHz backup, když se ladí, tak se dost často stane, že signál je -80 a do restartu se to neopravi...

hapi a aky iny spoj sa na taku vzdialenost na 64,8GHz spoji? mikrotik tiez nie...proste stale je to tak ze 58GHz = shit, 62GHz menej shit, 64,8 maly shit, 66GHz - 71GHz - najlepsi kanal.

nic jiného není kromě AF60 XR? AF60 LR je s příchodem Wave serie neprodejné.

• gemb replied to this.

hapi a Wave LR sa da pouzivat na PTP? Zatial zijem v tom, ze je to len ako klientska strana. Kupene mame zatial len wave nano. Len je skoda, ze AF60LR aj Wave LR nemaju aspon 2,5GbE port. Prijal by som nieco take do kilometra rock stable aby to dokazalo preniest nad 1Gbit. Na toto zatial musi clovek zvolit jedine AF60 XR/XG a to je velke jako krava. AF60HD je zas moc male a nema to stabilny dosah.

No docital som sa, ze je nejaky novsi FW ktory vie PTP. Takze WaveLR ma ako PTP dost velky potencial. Je to od vyroby zadeklovane, je to s akou takou zalohou 5GHz a ma to podla UISP lepsi signal. V datasheete je uz konecne udavany zisk na 60GHz co je 46dBi, Wave Nano ma 41dBi. Pametam si ze na stare LHG60 sa udavalo bud 38 alebo niekde 42dBi.
              Takze UISP kalkulacka na 2km hovori:
              WAVE LR @ 64,8GHz = -41dBm, @68GHz = -33dBm, kapacita @2GHz 1500Mbit, cena spoja bez DPH 480€
              WAVE Nano @ 64,8GHz = 51dBm, @68GHz= -43dBm, kapacita @2GHz 1500Mbit. cena spoja bez DPH 322€
              AF60 LR @ 64,8GHz = -49dBm / 68GHz = -41dBm, kapacita @2GHz 1952Mbit, cena spoja bez DPH 618€ + dekle 60€

To ma teraz aj dost nasralo, zrovna sme kupovali AF60LR ze ho dame na 3,2km a vedla toho 5GHz zaloha....takto som to mohol mat lacnejsie a v jednom zariadeni...

📡 Telekomunikace.cz