Zdravím. Potřebuji mít 5GHz CPE routerboard v režimu client připojené na zařízení s dynamickou změnou frekvence. A teď jako začátečník nerozumím, proč zařízení najednou přestane vidět přístupový bod, který se přeladil na 5620/20 eeCe/ac/DP. Proč třeba tuhle konkrétní frekvenci nevidí i s "No country set + Superchannel" a při změně třeba na "etsi + regulatory domain" ano? To musím nastavit kompletní channel list ručně na všechny legální frekvence? A jak to provedu co nejjednodušeji prosím? Děkuji
Mikrotik frekvence
Pro "no_country_set" je výchozí scanlist prý 5180, 5200, 5220, 5240, 5260, 5280, 5300, 5320, 5745, 5765, 5785, 5805, 5825. Osobně bych tam vecpal 5500-5700:20, pokud počítáme s tím, že AP je nastavené na outdoor a ČR.
enc 90% lidí tady považuje Webfig za sprosté slovo, včetně mě Věnuj sobě chvilku času, mrkni na Winbox a v rámci Winboxu i letmo na CLI (terminál)
- Upraveno
/interface wireless
set [ find default-name=wlan1 ] band=5ghz-a/n channel-width=20mhz \
comment="" country=debug disabled=no frequency=5620 \
frequency-mode=superchannel mode=ap-bridge radio-name=test ssid=test \
tx-power=12 tx-power-mode=all-rates-fixed wireless-protocol=802.11 \
wmm-support=enabled wps-mode=disabled
- Upraveno
zdeneksvarc spíš na wiki.mikrotik.com i když to sprostý slovo vypadá "skoro" jako winbox
Trnec S tim webfigem mi to bylo jasný, ale na mou obranu se mi nechtělo jít cestou x týdnů studia na jednu úpravu, kterou bych rád vyřešil co nejdříve. Tu konzoli jsem zkoušel na ten scanlist podle návodu na wiki a házelo mi to u jednoho příkazu chybu a to mě odradilo, tak jsem skončil tu Díky mrknu na to. Předpokládám, že "vypnutím ladění země" bude brát v potaz jakoukoliv frekvenci.