enc Zdravím. Potřebuji mít 5GHz CPE routerboard v režimu client připojené na zařízení s dynamickou změnou frekvence. A teď jako začátečník nerozumím, proč zařízení najednou přestane vidět přístupový bod, který se přeladil na 5620/20 eeCe/ac/DP. Proč třeba tuhle konkrétní frekvenci nevidí i s "No country set + Superchannel" a při změně třeba na "etsi + regulatory domain" ano? To musím nastavit kompletní channel list ručně na všechny legální frekvence? A jak to provedu co nejjednodušeji prosím? Děkuji
m4rk3J Pro "no_country_set" je výchozí scanlist prý 5180, 5200, 5220, 5240, 5260, 5280, 5300, 5320, 5745, 5765, 5785, 5805, 5825. Osobně bych tam vecpal 5500-5700:20, pokud počítáme s tím, že AP je nastavené na outdoor a ČR.
defender m4rk3J Ja bych teda spis nastavil 5480-5715 po 5mhz kdyz uz resit frekv. list. S nastavenim co pises neuvidis polovicku vysilacu co maji ostatni na mezikanalech nebo treba jenom 10mhz kanalech
enc defender Nerozumím proč jsou ty frekvence u mikrotiku tak hrozně rozškatulkované. Potřeboval bych navést jak ten scanlist naplnit co nejblbuvzdorněji a nemusel to vypisovat ručně. Tohle je asi jediná věc co mě trápí, jinak to funguje peckovně. Dík za pomoc
enc Trnec Promiň, netuším oč jde. Zkouším google, ale moc mi to nepomáhá. Jako začátečník nastavuji jen přes webfig... 🙂
zdeneksvarc enc 90% lidí tady považuje Webfig za sprosté slovo, včetně mě 😄 Věnuj sobě chvilku času, mrkni na Winbox a v rámci Winboxu i letmo na CLI (terminál) 👌
Trnec enc /interface wireless set [ find default-name=wlan1 ] band=5ghz-a/n channel-width=20mhz \ comment="" country=debug disabled=no frequency=5620 \ frequency-mode=superchannel mode=ap-bridge radio-name=test ssid=test \ tx-power=12 tx-power-mode=all-rates-fixed wireless-protocol=802.11 \ wmm-support=enabled wps-mode=disabled
enc Trnec S tim webfigem mi to bylo jasný, ale na mou obranu se mi nechtělo jít cestou x týdnů studia na jednu úpravu, kterou bych rád vyřešil co nejdříve. Tu konzoli jsem zkoušel na ten scanlist podle návodu na wiki a házelo mi to u jednoho příkazu chybu a to mě odradilo, tak jsem skončil tu 🙂 Díky mrknu na to. Předpokládám, že "vypnutím ladění země" bude brát v potaz jakoukoliv frekvenci.