to Nofu: vždyť dle mého ani sám autor skriptu nevěřil, že to pomůže ohledně rychlosti, to už jsem psal výše. Chtěl jen dokumentovat, jak mu to pěkně odsýpá při instalaci. Ztráta času.
Ohledně tvého NB: moc tomu nerozumím, někde jsem četl, že máš I7 ..., a i8 je zatím hodně málo, proč píšeš, že máš pomalý NB?
Můj Mikrotik AC3 otestuji, až mi přijde karta do NB AC3. Zatím tam mám Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168, což asi není na úrovni toho AC3 Mikrotika. Mimochodem, začíná mě děsit provedení těch AP, kde už se vyskytují CPU na úrovni slabšího NB, chlazené masívními chladiči a teplovodivou pastou. Jeden podobný mi docela pěkně vyžral plast parapetu, takže je na výměnu (ten parapet). A také - když to spočtu, tak za život takový stroj sežere přes 2.000,- Kč za elektriku.
Největší problém ohledně testování jednotlivých strojů vidím v tom, že sem někdo hodí nějaký údaj z měření bez příslušenství, aby se ukázal, ale bez jakéhokoliv příslušenství. A přitom stačí při měření změnit jen takovou drobnost, jako je velikost paketu a naměříš úplně něco jiného. O jiných, důležitých parametrech se ani nebavím.
Zatím být tebou se odrazím od údajů kolegy Hapiho, který píše sosání 100Mbit na 2,4G s kanálem 20MHz až do Internetu na speedtest.net, pokud to dobře čtu. O wifikartě v NB se zapomněl zmínit. Škoda. Snad příště. mpcz, 3apr2021