Odpovím si sám. AX50 jsem si koupil, docela spokojenost. Na 5G se to ihned a bez řečí spojilo se starším NB ACER s i5 na 2400/2400 Mbit modulačce, což je maximum karty v NB. Na 2,4G se to spojilo na modulačce neskutečných 574/574 Mbit, což jsem ještě nikdy na ničem neviděl. Na 5G jsem z toho v Btestu vyždímal 800Mbit, na 2,4 velmi slušných 310Mbit v UDP. Za AX50 byl obyč. Mikrotik RB962UiGS-5HacT2HnT = HAP AC na kabelu.
Změřil jsem i odběr. V klidu ze zdroje 12V odebíral AX50 po nabootování 0,7A. Při provozu a zátěži odběr kolísal skoro ke 2A. Čekal jsem pěkné oteplování a taky že ano, na spodku AP jsem neudržel ruku, což je neklamným znamením, že má 60 st. C. a více. Ani po ukončení testů spodek nijak nevychladl, takže bude asi dobré nepokládat toto AP na bílé plastové parapety nebo pohovky s tmavou látkou. Asi mu to prominu, protože to je zatím nejsvižnější AP, co jsem viděl. Nicméně, kromě vysoké spotřeby to určitě bude mít vliv na životnost součástek, hlavně kondenzátorů. Bridge to má jako režim AP.
mpcz, 28may2021