Ano, děkujeme za nápovědu. Je vidět, že jsi asi nikdy tento systém v praxi nepoužil. Já mám poruchy chápavosti vyššího stupně, nicméně svolal jsem tým různě zaměřených pracovníků a dal jsem jim jednoduchý úkol: tiskni! Všichni se do toho zamotali, m.j. proto, že do tiskárny se dává papír obráceně a zrcadlově, takže vypočítat, kterou variantu tisku použít a správně trefit začátek se málokomu podařilo, to nemluvím o tom že pracovali u kafíčka v pohodě. A to v expedici bývá málokdy. Je nutno zvážit, že systém by měl sloužit velmi jednoduše, protože u skladníků se nedá implicitně předpokládat členství ve MENSe. Já jsem to nakonec vyřešil tak, že netisknou na drahé samolepící štítky, kde jsou výše uvedené problémy, ale vždycky na list A4 normálního celého papíru od začátku a štítky ustřihnou. Pak průhlednou páskou nalepí na balík a je to v pohodě. Tím nechci samozřejmě říci, že lidi s nadprůměrnou inteligencí a hlavně pochopením pro neschopné programátory to nepochopí raz, dva. Třeba PPLka jednotlivé sektory očíslovala a je to mnohem lepší systém.
Když jsme u toho, na centrále jsem hodil dotaz ohledně zde avizované pokuty za páskou přelepené štítky s výsledkem: zatím, co tu jsme, jsme nikomu pokutu nedali. Přelep jim totiž vůbec nevadí, ale páska nesmí být na kódu shrnutá nebo přerušená. Tím ovšem nechci říci, že by se to někomu nemohlo stát. Ten znovupřelep, popř. pokuta. Logiku to má. Naštvaný manipulant, který nemůže přečíst čárový kód se musí nějak vybít. Má na to právo - štítek se (asi) nemá přelepovat, že. mpcz, 7apr2021