kalda díky za podrobnější info z praxe. Jak se vám to chová v souvislosti s rušením v pásmu 5GHz?

kalda Kolega poskytovatel, taky z maleho mesta mi rikal, kdyz je uplne cisto, jede to paradne, ale trochu ruseni a Airmax je lepsi. Sundal to vymenil z5 za Airmax.
Jeste si stezoval na LTU-LR, ktere se pri silnem vetru pootocily, at byly utazene jakkoliv.

kalda
Nechci byt prudic .. ale datasheet LTU Rocket tvrdi trosku neco jineho pri 1024QAM a 30Mhz sirce kanalu... alespon co se tyce Downloadu. Obecne pochybuju ze 1024 QAM to opravdu drzi

jezdec Datasheet tvrdí 340+Mbit agregovaně. LTU jsem v ruce neměl, ale airmax umožňuje změnu poměru dl/up. Předpokládám, že i u LTU půjde nastavovat poměr - pak 190/45 je luxusní a reálná rychlost.

sidi pomer je 50/50 67/33 alebo 75/25. Frame 2ms

jezdec
      LTU AP s RFe hornom 20/30st, 2x LTU Pro klient, vzdialenosti 1,3 a 1,8 km, venkov, 30 MHz kanal, oba klienty spojene nonstop 1024QAM v oboch smeroch, kapacita 272/75 mbps, 347Mbps total.

LTU AP s RFe hornom 50st, 2x LTU Pro klient, venkov, rusenie, klienty na okraji pokrytia hornu, 50 MHz kanal, celkova priepustnost 570 Mbps

• jeden klient vzdialenost 0,8 km, 1024QAM/256QAM, kapacita 445/101 Mbps
      • druhy klient vzdialenost 1,0 km, 256QAM/1024QAM, kapacita 356/126 Mbps

pixall
        děkuji, to vypadá slibně, nějaké problému v průběhu provozu?

má někdo ještě podobné zkušenosti ?

drastys Bacha na ten horn, jakmile se nevejdeš do 30°, tak je zle. Pokud to máš rovných 30°, tak bych šel do 40° varianty.

LTU jsem neměl v ruce, tak netuším, jestli bude sedět twisport adaptér na prism/airfiber. To by chtělo ověřit.
        https://www.discomp.cz/rf-elements-tpa-paf-twistport-adapter-pro-rocket-prism-5ac-airfiber-5x-a-ltu-rocket_d79797.html

A 200Mbit z toho vytáhneš pouze v nezarušeném prostředí. Jestli to máš někde skrz město, tak to bude nejistý.

sidi

Agegovaně ano ale MAX TDD Download performance je v 30mhz 176 Mbit/s

pixall
        Ta rychlost 272 je reálná rychlost nebo na kolik je to slinkovano?

drastys to jsou rychlosti na které je to slinkovano, realita je někde jak jsem psal já.

kalda Tak to udelam i s Airmaxem ve 40Mhz.

kalda Jestli je pro tebe duplex toto: "190/45 duplexně" Tak jo.

kalda A vyžaduje @drastys , aby to bylo duplexně?

Na 40Mhz kanálu to LTU teoreticky dá i duplexně. Ale jakýkoliv 5Ghz spoj s těmahle rychlostma bude fungovat jen někde mimo, kde není rušení.

Tak to mi bohužel nepomůže ...
              Budu muset hledat jiné řešení, děkuji za tipy...

📡 Telekomunikace.cz