Jiný kraj, jiný mrav. V nejmenované zemi se takhle stalo že přijeli dos hombres a zákazníkův rekordér koupili i s kamerami, přičemž mu vysvětlili že tentokrát královsky zaplatili, ale za další kamery na daném domě již platit nikdy nebudou. Policía Federal přijela o dvě hodiny později - a už jaksi nebylo odkud jim cokoli zkopírovat. Holt když chce někdo provozovat kamerový systém, musí domýšlet souvislosti. U nás je to jen zdvořilý dopis nebo zdvořilá návštěva PCŘ a ještě chytračíte.
Na věty typu "bylo účelné tam posílat technika a zabralo to půl dne" jsou zejména u PČR zvyklí, ono když někdo 10x denně slyší od drbanů věty typu "já ho nebodnul, on mi spadnul na nůž sám a pak ještě 6x", tak věta "vypálení DVD mi zabralo půl dne" jim nepřijde ani trochu vtipná. Vážně to chce trochu soudnosti, trochu se zamyslet nad tím jak to bude před PČR vypadat, než začnu chytračit.
Ale to hlavní a tím to uzavřu:
Celá svestkova debata je z pohledu civilizovaných zemí ultimátní ohavnost - v USA se lidi předhání kdo má na autě větší samolepku "I support my local police", případně platí stovky dolarů za business "Sheriffs Association membership", ti chudší si alespoň koupí licence plate (https://www.flsheriffs.org/about/fsa-specialty-license-plate), tady se diskutuje jak policii vydojit. V USA by byl plum hrdý na to že mohl zdarma pomoci s objasněním trestné činnosti. Naopak kdyby začal rozvíjet komu to naúčtovat, sousedé by jej nejspíš přestali zdravit.
Musíte si rozmyslet zdali je vám bližší kultura US nebo Čína/Rusko.