Máme tu 2 tábory, předpokládám, že oba máte bohaté praktické zkušenosti.
Nicméně, něž to přetechnizuju a překombinuju, raději znova a detailně popíšu svůj problém:
- pouze domácí využití
- poskytovatel 50/50 Starnet po wifi
- žádný klient není ax, vše n nebo ac (jeden iphone ac bude nahrazen novým s ax)
- většina zařízení je Apple (2x iphone, 1x Watch (budou 2x), 1x MacBook, 2x iPad)
- dále jeden starý notebook n
- jeden služební notebook na homeoffice n
- pozemek nudle 3000m2
- uprostřed dům, který nyní řeším routerem hAP a jedním CAPem (zkusmo přes CAPsMANa, ale není nutnost), roaming bez potíží
- největší zátěž jsou děti když sledují HD video na iPadu
- na každém konci nudle (pozemku) je stavba - garáž resp. dílna, do nich mám kabel
- na pokrytí pozemku mezi domem a dílnou používám starý Linksys 54g (ale ten pokrytím nahradí cokoli, co dám do dílny, nyní v ní nic nemám)
A tuto garáž a dílnu potřebuji pokrýt.
U CAPu se mi navíc líbí, že má 2x GLAN, což se dá příležitostně použít pro pevné PC nebo cokoli.
Je mi prakticky jedno čím, ale jak píšu nahoře, nechci to překombinovat. Nemám problém CAPsMANa vypnout, klidně vypnout i wifi na routeru a napíchat do switche v routeru UBNT APčka.
Jen aby to finančně a technicky bylo OK.
Už jsem se natrápil s D-linky, TP-linky, Evolve atd. Jediné co drželo, tak ten zmíněný starý Linksys a nebo teď ty 2 Mikrotiky (zatím bez výpadku nebo závad).
Takže co mám objednat? :-) Klidně stávající CAP použiju na vykrytí něčeho mezi a vše nasadím UBNT. Ale aby to bylo tzv. "nahotovo"