OLT - doporučení
jo, tyhle V-SOL OLT vezmou snad vše co k tomu připojíš, není tam vendor-lock a vypadá to, že integraci ITU-T G.984 mají dobrou.
nebal bych se TP-Link DS-P7001-0x, mame, pouzivame, nevime o tom narozdil od V-SOL
Velke lokality HUA, male TP-Link
skusim odvaznu otazku, Raisecom niekto pouziva ? ISCOM5508 1U 4/8port, alebo vacsia 6U verzia ISCOM6860 ? Vacsia by mala vediet aj XGPON, ale stale ho nedodali...
ladap super, dobre vediet, skoda len ze az neskoro prisli s tymto...my sme so stratou vracali dodavatelovi 2 ks...lebo prevedenie hw, aj gui bolo fajn...mal som z toho lepsi pocit nez z vsolu resp ich polskej kopii od uplinku. Zatial sme ale z tymi vsol resp uplinkami mali len 1 problem a na 1 olt...kde asi po 1000 dnoch uptime vymrzol manazment tak, ze sa to muselo odpojit od elektriky....inak data prechadzali.
Nojo, ale nezablokujou to někdy? S Ubnt to šlo taky co si pamatuju a pak si to blokly jen na svoje.
tulo co ta na tom desi? My z olt ani backup nerobime. Ked ides stylom jedna vlan, adresne pridelovanie resp dhcp mas inde spravene a nie na olt...olt je kvazi len multipoint prevodnik tak backup netreba. Keby to chciplo, das nove olt, nastavis vlan a manazment. Naklikas klientov naspat a vytvoris rychlo service a line profily....taktiez sa da lahko odfiltrovat co je gateway a co bridge. Ja sa toho uz nebojim...prve oltcko ma uptime 4 roky a hraje to stale....ubnt ufiber je voci tomu totalny ale ze totalny hnoj, shit...mame zdielanu siet s jednou firmou, je to na ufiber a okrem toho, ze sme limitovany na ubnt klientov tak kvalita a stabilita tych oltciek je vazne miziva....rocne min. 5 zavaznych problemov. Je na tom asi 400 klientov a na take pocty to vobec neni stavane. Z casu na cas to zamrzne, alebo nieje mozne pridat dalsich klientov, treba reeboot....z casu na cas nejaky packetloss a tak...toto som s tym polskym uplinkom nezazil.
sacnok Můžu nabídnout OLT V1600GS za cenu 5.500Kč (+ Vánoční sleva 10%)
ja mam skladom zopar volnych nepouzitych 4-portovych UPLINK EPON OLT (kupene do zasoby, tolko vsak nevyuzijem). ak by niekto chcel, poslite SZ.
tulo
Nastavení není složité. Pokud někdo bude potřebovat pomoci s nastavením nebo s technickým problémem, tak nás kontaktujte na info@wifihw.cz.
Jsme distributorem V-SOLu, vše máme skladem a v LABu máme všechny OLT tohoto výrobbce. V případě zájmu není problém domluvit se na základním školení.
No nazrel som teraz po case od OLTcka...
ONU profiles.... Max Tcont, Max Gemport, Max Veip - nieco som tam podla polskeho navodu nastavil ale doteraz neviem preco a naco.
DBA profile - Profile type , neviem preco som nastavoval type3, rychlost chapem
Line Profile - ???? da sa len pridat a zmazat na co?
Service profile - ???? da sa len pridat a zmazat, na co ?