Ja by som to asi až tak nehrotil a výchovú prenechal na iné diskusné fóra. Nechcem týmto výchovu nejako degradovať, alebo bagatelizovať, no myslím si, že by nemala byť ako nosná odpoveď na daný dotaz. Zmienka, alebo jeden zo spôsobov prístupu určite áno, ale na technicky zameranom fóre preferujem rady technického typu.
Za seba tvrdím, že toto riešenie vnímam skôr ako možnú prevenciu, ako nejaké represívne opatrenie. Ak to teda ide, tak aj mňa zaujíma ako a nie prečo to nerobiť.
Príklad prečo áno môžem uviesť kľudne aj na sebe a to si myslím, že ako BFU som relatívne zdatný užívateľ a snáď aj dobre vychovaný 😉. No napriek tomu, že viem kam (ne)klikať, aj mne sa môže stať, že kliknem tam, kam nechcem. Veľmi jednoducho si roluejm po web stránke, prezerám, čítam, zaujme ma nejaký odkaz, chcem na neho kliknúť a ono sa v poslednej milisekunde pod myškou objaví reklama. A klikol som aj keď som nechcel. A mohol som byť vychovávaný akokoľvek 🙂. U nás v práci detto. Sme všetci dospelí, vieme kam surfovať a kam nie a aj tak nám IT blokuje určité weby. Podľa mňa, ak je to podané správne, dá sa to chápať a vnímať ako prevencia.