• Ostatní
  • ČTU - Zadost o podani vysvetleni

a

drastys a nemas to blbe nastaveny, ze by jsi rr spojem rusil nekoho jineho? 😃 Nebo prepaleny vykon misto ATPC.

Nene, nic takoveho, nevim o nicem co by mohl byt trabl...

Tak si rikam jestli treba Tmobile nestoura a nedal si nas proverit, protoze se cpe s optikou do vesnice a zatim moc porozumeni u obcanu nenasel.

Tak at jim rodice odpovi, ze neco provozuji oni (treba wifi na pokryti zahrady a nebo spoj ke známým / příbuzným) a neco provozuje firma XX. At da CTU vedet, na kterou konkretni antenu / SSID se ptají. A treba uz z jejich odpovedi pak bude jasny o co jim jde.
    A taky mezi tim uplynou dva mesice a treba je to zase nejaka hromadna akce a podobnou obalku dostalo vice lidi...

Prave proto se ptam jestli to dostal jeste nekdo dalsi...

Úřad se slušně ptá, zejména v situaci kdy jsi přesvědčen že to máš OK není nic jednoduššího než poslat slušnou odpověď:

Vážení,

v reakci na přípis č.j. XXX sdělujeme, že předmětné zařízení je provozováno firmou XY. na základě povolení č.j. YYY.

S pozdravem.

Rodiče

Jedna věta, ve wordu uložit do PDF, datovkou odeslat na ČTU, ZFO si schovat, hotovo dvacet. Je to zadarmo, pět minut práce, nepráskají tam nic co by úřad už nevěděl, nerozebírají vztah mezi tebou a jimi, když to bude někoho zajímat, tak se doptá. Ale předem bych nepřejdímal dalščí dotazy, čím méně toho jakémukoli úřadu řeknu, tím lépe. Nejspíš to skončí tak že si někdo řekne "jo aha, tohle je povolený" a tím to skončí. Nechápu tady ty rady aby si vymýšleli nějaké legendy - proboha proč? Ani ty paranoidní úvahy o TMobilu. Znovu - úřad se zcela slušně ptá, nic nebrání tomu aby během pěti minut dostal slušnou odpověď - cokoli dalšího je neúčelné plýtvání energií.

Pokud jsou rodiče starší a nechtějí vlatsní datovku, tak vytisknout na A4, odnést na poštu, ověřený podpis na CzechPoint, autorizovaná konverze do PDF (dohromady 60Kč), výsledkem bude link na PDF které následně můžeš poslat z jakékoli datovky a ZFO si schovat kdyby něco.

arrabbella Tak at jim rodice odpovi, ze neco provozuji oni (treba wifi na pokryti zahrady a nebo spoj ke známým / příbuzným) a neco provozuje firma XX. At da CTU vedet, na kterou konkretni antenu / SSID se ptají. A treba uz z jejich odpovedi pak bude jasny o co jim jde.

Můžu se zeptat na smysl těchto obstrukcí? Tazatal jasně píše že to má v pořádku, tak proč dělat z úředníků debily a navíc zbytečně sdělovat odpovědi na otázky které ani nezazněly? Takoví chytrolíni obvykle dopadají tak že platí pokuty i za to co bylo v pořádku, jen proto že se zamotali do vlastních výmyslů.

Dodatek: Pokud jsou rodiče hodně staří a dostávat úřední dopisy je stresuje, zvážil bych do textu doplnit sdělení že od teď jsi jejich zmocněnec a další písemnosti nechť doručují na adresu zmocněnce. Ale to jen pokud platí věta první a potom i tak kdyžtak napiš podle kterého par. se ptají, koukl bych se zda by to v daném režimu takto šlo. Nicméně pokud je to jak píšeš, další korespondenci ani nečekám.

Ano, chystam se jim slusne odpovedet a uvidim co z zoho vzejde, jen me zajimalo jestli je to nejaka hromadna akce.

Za poslednich cca 18let jsme se s nicim takovym totiz nesetkali a udivuje me, ze se takto ptaji, kdyz udajr o tomto miste maji.

Dekuji vsem za nazor a rady.

Slusne opdovedet to ano, ale pronajimatel nema dle smluv alespon u nas vubec co nekomu tretimu sdelovat sveho najemnika.

jchudoba viz co psal, ze tam plati licenci a tim padem vi CTU ci to je!!!
            Ja drive zazil, ze mi postou prisel vykaz od CTU a bylo mi to divne, tak jsem jim tam zavolal, ze jsem jim presne tenhle vykaz asi 8 strankovy uz posilal pred 3 mesicema. No odpoved byla hodne zajimava ... No vite oni ho maji o patro vys v jine kancelari, ale my ho tez potrebujeme a nemame pristup do te kancelare. Tak nam ho prosim poslete vyplneny znovu .... To me fakt dostalo!!!

Tak jsem mluvil s pani z CTU a jedna se o proverovani antén pro 60GHz, máme vše zaregistrovano, tak musim provest kontrolu, kde jsem udelal chybu.

Jo a tvrdila, ze ted probiha kontrola Moravskoslezskeho a Olomouckeho kraje

ladik Slusne opdovedet to ano, ale pronajimatel nema dle smluv alespon u nas vubec co nekomu tretimu sdelovat sveho najemnika.

No a ? V dotazu slovo "nájem" vůbec nebylo, v mém návrhu odpovědi také ne (naopak jsem psal neodpovídat na otázky které nezazněly), nehledě k tomu že průměrný student prvního ročníku právnické fakulty vymyslí tři další právní tituly vyjma nájmu proč by tam anténa mohla být.

Uvědom se že chtějí "jestli to provozuji, pripadne kdo to provozuje" - na právní titul jak se ocitla anténa na jejich nemovitosti se nikdo neptá.

Když tě zastaví PČR při silničním kontrole, řídíš pronajaté auto z půjčovny, tak budeš také chytračit že se nemají co ptát na tvůj nájemní vztah s autopůjčovnou a tedy jim nedáš malý techničák (doklad kdo je majitelem/provozovatelem zařízení které zrovna řídíš)? Nebo půjčené auto od přítelkyněmilenky a začneš tvořit konstrukce že jim není nic do toho s kým spíš? Jestli to někdy zkusíš, chci lístek do první řady a balení popcornu.

drastys Za poslednich cca 18let jsme se s nicim takovym totiz nesetkali a udivuje me, ze se takto ptaji, kdyz udajr o tomto miste maji.

To je jako divit se že tě zastavila policejní hlídka při silniční kontrole a chtěla po tobě malý techničák-tedy doklad kdo je provozovatelem vozidla.

iTomB No vite oni ho maji o patro vys v jine kancelari, ale my ho tez potrebujeme a nemame pristup do te kancelare

Opět se není čemu divit. Proč se musíš fotit extra na cestovní pas a extra na občanku, i když vnitro už tvou fotku dávno má? Proč musís vyplňovat ČSU výkazy s daty které dávno má? A opět, dovedu vymyslet sto dalších příkladů.

Ano, na první pohled ten dotaz nedává smysl, ale asi tak první sekundu, potom si člověk uvědomí že takto stát prostě funguje a divit se přestane. Pokud není nedospělý.

drastys chystam se jim slusne odpovedet

Mysli prosím na to že vyzváni byli rodiče, tedy odpoví rodiče. Aby někoho nenapadlo kostit je za to že neodpověděli. A znovu - v odpovědí buď minimalisticky stručný, odpověz pouze na to na co se ptali, ne na to na co se neptali a co si jen myslíš že by se mohli ptát.

Jasně, odpověď půjde datovkou od otce a vyloženě s tím co požadují.

Díky za Tvé příklady, samozřejmě to dává smysl.

drastys Jasně, odpověď půjde datovkou od otce a vyloženě s tím co požadují.

Super, tak je to správně. 👍

Pro ostatní jeden vtip ze kterého pochopí proč úřadu/orgánu neříkáme to na co se úřad/orgán neptal:

„Fero, kde jsi byl včera večer?“
                  „Já jsem ho nezabil!“
                  „Koho?“
                  „Vy jste ho nenašli????“

drastys Tak jsem mluvil s pani z CTU a jedna se o proverovani antén pro 60GHz, máme vše zaregistrovano, tak musim provest kontrolu, kde jsem udelal chybu.

Pokud bys zjistil že to v pořádku nemáš (vlivem jakékoli chyby typu překlep/opomenutí na tvé straně, stane se), tak mi ještě napiš před odesláním odpovědi, koukneme se jak minimalizovat škody.

Nejsme provozovatele ani majitele daneho zarizeni, tim bych to ukoncil. A montoval to Pepa Novak co vime. Zbytek kde pracuje at si organ zjisti kde chce. Ze neumi cist jejich vlastni portal a vsechny informace s tim spojene je jen jejich bordel.

ladik Věděl bys proč se lidem kteří radí takovéto nekvalifikované nesmysly mezi právníky a exekutory říká "sponzoři"?

📡 Telekomunikace.cz