Ahoj, krásné odpoledne,
chtěl bych se zeptat, jak je na tom CCR2004-1G-12S+2XS dneska? Má to už za sebou ty "porodní bolesti"?
V jiném vláknu jsem se žádal o pomoc s návrhem propojení obecních budov pomocí 60G. Děkuji moc všem za rady. Nakonec po delších úvahách se od toho upustilo a došlo k tomu, že se to udělá všechno optikou, že se do toho ty peníze vrazí.
Jako "centrální" prvek bych chtěl použít právě CCR2004-1G-12S+2XS. Sice asi nevyužiju všechny jeho možnosti, protože 90% osazených SFP portů by měly být jenom gigové. Ještě úplně nevím, zda pak ty optické propoje budu routovat, nebo switchovat (delegovat dál VLANy pro hosty, pro zaměstnance atd), nejsem ještě rozhodnutý. Ale dle testů, co má MK na strankách by měly být oboje varianty asi v pohodě? Defacto by mi stačilo, aby byly ty porty pouze SFP, ale nic takovýho jsem na MK stránkách už nenašel.
Očekávaná zátěž je tak ve špičkách max. 1,5Gbit (opravdu vyjímečně), 90% času se to bude pohybovat kolem max 300-400Mbit. Master uplink do internetu je DSL 250/50, záložní konektivita 30/10.
Bude to na uvedené požadavky v pohodě? Nebude dělat bordel 1G SFP moduly v SFP+ šachtách (viz např. 3011 a problém s 100Mbit a Gbit kombinacemi)? Nebo raději zvolit něco jiného?
Díky moc