prosím o doporučení nějakého nejlevnějšího použitelného indikátoru přerušeného optického vlákna, potřebuji jen tohle nic jiného, díky

okoun popis to detailněji co přesně to má hledat.

aliexpress okolo 400eur? Ale ake realne vysledky to ma? Tiez by som rad vedel daky feedback na to....

potřebuji najít po cestě kde je zloméné vlákno, je to delší trasa, takže se to světlem hledá fakt blbě...
    nějaká další měření mne nezajímají, hlavně potřebuji vědět v kolika tak cca metrech je problém....

okoun "delsi trasa" je kolik? OTDR by to melo najit.zmerit z obou stran a hned bys mel vedet kde je problem.

helapc něco okolo 20tisíc není? nebo je to je utopie?

okoun napr. DEVISER AE1001 OTDR, 1310/1550nm

Cenu už nevím, dostali jsme slevu když byli dva. Řek bych, že to bylo do 30tis.

No když to potřebuješ měřit dvakrát do roka, tak nejlevnější je půjčit si u spřízněného dodavatele optických kabelů ruční OTDR měřák včetně předřadného vlákna a sady konektorů. Pro člověka z ulice byla cena do tisícikoruny za 1 pracovní den.

selic jo a dej k tomu spousta času stráveného v autě abych si přijel pro přístroj a zase ho přivezl a ještě ve stresu že to třeba nestihnu za ten den změřit 🙁

Mam cinske OTDR z Alixpresu a na to co potrebujem to funguje dobre. presny typ neviem, ale objednaval som to co bolo niekde v inom vlakne popisane (dotykovy displaj)

Možná by nejlevněji vycházel nějakej Optical Fibre Ranger. Na tenhle účel by to mohlo mít dobrej poměr cena-výkon. Ale v živote jsem to neviděl v akci. Zkoušel to už tady někdo?

• rsaf replied to this.

Myslim, že lepší je si půjčit pořádnej na den, zjistit si to přesně a pak to vrátit. Ma-fia něco půjčovala a budou i další obchody. Jednou jsme to taky tak dělali.

Je to otázka vždy jestli to dokáže firma využívat častěji. Zkoušel jsem jeden z činy a nebylo to moc přesný.

kzl Měl jsem to v ruce před mnoha lety a výsledek mi přišel takový nejistý. Občas to jako konec vlákna ukázalo nějakou výraznější chybu (špatný konektor)... Bylo to jako číst z OTDR jen eventy, ale nevidět proběh.

📡 Telekomunikace.cz