helapc něco okolo 20tisíc není? nebo je to je utopie?

okoun napr. DEVISER AE1001 OTDR, 1310/1550nm

Cenu už nevím, dostali jsme slevu když byli dva. Řek bych, že to bylo do 30tis.

No když to potřebuješ měřit dvakrát do roka, tak nejlevnější je půjčit si u spřízněného dodavatele optických kabelů ruční OTDR měřák včetně předřadného vlákna a sady konektorů. Pro člověka z ulice byla cena do tisícikoruny za 1 pracovní den.

selic jo a dej k tomu spousta času stráveného v autě abych si přijel pro přístroj a zase ho přivezl a ještě ve stresu že to třeba nestihnu za ten den změřit 🙁

Mam cinske OTDR z Alixpresu a na to co potrebujem to funguje dobre. presny typ neviem, ale objednaval som to co bolo niekde v inom vlakne popisane (dotykovy displaj)

Možná by nejlevněji vycházel nějakej Optical Fibre Ranger. Na tenhle účel by to mohlo mít dobrej poměr cena-výkon. Ale v živote jsem to neviděl v akci. Zkoušel to už tady někdo?

• rsaf replied to this.

Myslim, že lepší je si půjčit pořádnej na den, zjistit si to přesně a pak to vrátit. Ma-fia něco půjčovala a budou i další obchody. Jednou jsme to taky tak dělali.

Je to otázka vždy jestli to dokáže firma využívat častěji. Zkoušel jsem jeden z činy a nebylo to moc přesný.

kzl Měl jsem to v ruce před mnoha lety a výsledek mi přišel takový nejistý. Občas to jako konec vlákna ukázalo nějakou výraznější chybu (špatný konektor)... Bylo to jako číst z OTDR jen eventy, ale nevidět proběh.

📡 Telekomunikace.cz