pintero "skupinou" jsem myslel někoho jinýho (z hromadou peněz a státní podporou 😉) . To že to udělali "všichni" neznamená, že se nedá zdražit.
Btw. osobní příběh z minulýho týdne (s jasným vědomím, že může být zkreslující a nevydávám ho za obecnou pravdu). V sauně a následně hospodě, se mě 3 lidi ptali na výběr poskytovatele. Starnet slibovaných 300 Mbps za 250, GrapeSC 30 nebo 100 Mbps za 379 (+1500 instalák v případě 100 Mbps když to půjde) a nebo infrastrukura CETIN 100-250 Mbps v ceně 500+. Všichni 3 přišli s tím, že by šli k k CETINu (respektive O2, TM a WIA), a jen řešili jestli je to správný rozhodnutí. Ani jeden z nich neřešil cenu, ale stabilitu a další věci.
Jasně že existuje segment trhu extrémně citlivej na cenu, jen celou dobu říkám, že IMHO se jeho velikost se značně, opravdu značně přeceňuje.
Cest jak pracovat se zákazníkem, segmentací trhu a cenotvorbou je opravdu hodně. Je na každým jakou si vybere. Ta nejjednodušší je podstřelit cenu, obalit to "nej, nej, nej" omáčkou. Já si myslím, že není nejlepší a mám ozkoušenej jinej přístup. Ale proti gustu ... moje prachy to nejsou 😉