Jo lenost, i to dlouhý rozepisování proč nezdražit je jen snaha mozku si postoj "nemůžu zdražit" nějak racionalizovat a omluvit si to sám před sebou 😇.
Za 14 let jsem zdražoval 3x. V roce 2007 o 11.5 procenta, 2010 pak o 8 procent a naposled o 5.5 procenta. A to na nějaký větší zákaznický bázi. Nestalo se v podstatě nic, opakuji NIC. Při tom posledním zdražování odešlo 15 lidí z víc jak 20 000. Na statistických číslech nový zákazníci/výpovědi se to nijak neprojevilo. Ve všech lokalitách byla konkurence podstřelující cenu.
Sorry jako.
Jako zákazník jsem byl mnohokrát v opačný situaci. Běžel jsem hned k Internetu řešit, kdo mi to dá levnějc ? Ne. Většina mých oblíbených hospod zvedla ceny od 20 až taky o 100 procent v poslením roce. Chodím do nich stejně dál. Vůbec mě nanapadlo chodit do jinejch. Moje oblíbený craftový pivovary zdražily o desítky procent.
O2 TV mi zdražilo postupně z 99 na 199 a pak na 299. Platím dál.
Ještě jsem tu nečetl zápis "zdražil jsem a byl to průser", vždy jen "nemůžu zdražit" a nebo bratranec má kamaráda a ten povídal, že jeho kamarád zdražil a byla z toho revoluce.