jchudoba
Tak si říkám, už jste Whalebone někde reálně nasazený viděl? Pokud spolupracujete jako bezpečák i s ISPíky, je to dost možné. Využívají nás totiž i větší sítě (např. EUROSIGNAL, ÚVT, ABAK, AIRWAYNET, TaNET, Omega Plus Chrudim, SychrovNET, Infos Art, ABAK, AIRWAYNET, SystemNET=Wolfnet, itself, a-net Liberec, Grape, Tlapnet, JHComp - logiku v seřazení nehledejte) a myslím, že kdybyste řekl před někým z nich, že jejich síť jsou nadstandardní průser, buď by se s vámi nebavili nebo vám řekli svoje.
Nikdy jsem nikomu neřekl, že je Whalebone 100% ochrání. Vždy říkám, že je to doplněk bezpečnosti. Největší problém bezpečnosti je vždy mezi klávesnicí a židlí. A to platí jak pro uživatele, tak pro admina. Na tom se asi výjimečně shodneme, ne?
@okoun tady zmiňuje jednu důležitou věc - velká řada ISPíků (ne-li všichni) na nás vnímají jako klíčový přínos to, že redukujeme část toho, co se děje u jejich zákazníků a ISP na to dopad nemá. Resp. někteří ano - ukončují smlouvy. Ale ruku na srdce - kdo z klasických ISP může jít touto cestou, resp. i extrémně prosazovat zero trust?
Moc nechápu, jak může být nesystémové DNSko, které je náš základ, které dodržuje RFC a best practices. I v korporátním segmentu řeší jeden dost zásadní a opomíjený bod: řada sítí nechává DNS na providerovi a pak se nestačí divit. No a co pak home office a firemní zařízení? Tohle taky myslíte, že je blbost?
Mrzí mě, že si zarytě trváte na svém, hledáte si argumenty jen pro svůj úhel pohledu, odmítáte připustit, že byste se mohl mýlit, chytáte se jedné blbě formulované věci. Vnímáte nás jinou optikou a potřebami, než naši zákazníci. Máte na to právo a ano, občas se něco nepovede (tak jak můj špatně formulovaný příspěvek), ale zákazníků naštěstí přibývá, zůstávají u nás, mění názor i dřívější odpůrci a dostáváme vesměs skvělou zpětnou vazbu.
Moje nabídka platí. Kdykoliv se mi můžete ozvat a rád vám vše ukážu, nechám otestovat, vše transparentně. A to bez jakéhokoliv rizika dalšího salesování. Stačí se fakt kdykoliv ozvat. Pokud se tak ale nestane a nepřejdeme do věcné roviny, budu vaše příspvěky kompletně ignorovat. Docela mě udivuje, že kdykoliv do jakéhokoliv vlákna něco postnu, stočíte vše úplně jinam a začnete se do nás navážet.