nosek_tomas2004 Vyzkoušel jsem můj telefon (SM Note 8, Android 9) a udeřila poslední sekunda pronájmu a na pingu bylo ticho (=timeout).
No, takže to je ten primární rozdíl mezim Samsung hodinkama (plus hromadou dalšího čínského hnoje) a zbytkem vesmíru. Vše ostatní je jen logický sekundární následek. Hodinky šest sekund neoprávněně užívají adresu která jim nebyla přidělena a Mikrotiku se to (zcela správně) nelíbí.
Zbývá se tedy zeptat výrobce které slovo ve větě "If the lease expires before the host can contact a DHCP server, the host must immediately discontinue use of the previous network address and may inform local users of the problem." (https://datatracker.ietf.org/doc/html/rfc1541#section-3.6) přesně nepochopil ... 🧐.
Až ten šestisekundový problém opraví, zmizí i ta hláška. Do té doby ...
Jinak na nejmenovaném hotelu podle výskytu těchto hlášek poznáš zda se ubytovala bohatá klientela nebo autobus plný socek. Čím více těchto hlášek, tím více lowcost mobilů v kapsách hostů, a tím menší útrata na kase. 🙃 Jen mne překvapuje že to udělá už i Samsung, i když jeho televize to dělaly vždycky.