whef Mně osobně kamery od UBNT celkem vyhovují. Porovnávat to z těžkou čínou typu Hik a Dahua mně přijde trochu mimo. Není to tak cost effective. Ale pro pár kamer např. do RD nebo malé firmy je to aspoň za mě naprosto vyhovující, plně funkční a spolehlivé řešení s pěkným UI, fajn aplikací do mobilu a celkově širokou kompatibilitou s různými OS i browsery. Taky je fajn bezproblémový one-click přístup přes cloud, což se zejména u některých RD, co nemají veřejku, dost hodí.
Starý CloudKey je podle mě blbost teď jako nový kupovat, protože už nejde z GUI ani upgradovat, musí se přes SSH. A cenový rozdíl mezi tím Gen2 s HDD vs bez HDD je tak malý, že ten bez HDD nedává moc smysl kupovat ani kdyby byl skladem. A když v tom už to NVR je, tak jedna - dvě kamery se na to dají dát celkem v pohodě za pár korun, 2k s DPH za G3 Flex mi přijde jako fajn cena. Na jednom místě jsem disk dokonce měnil za 3TB CMR Toshibu (už bohužel nesehnatelný pokud vím, ale teď už bych to nedělal a pro víc kamer vzal rovnou UNVR, kde je cena doslova směšná - ale tenkrát ještě nebylo) a jede na tom v klidu 6 kamer už několik let.
Alternativa on-site HW řešení je samozřejmě kontrolér v cloudu, ale to už je na každém jak se rozhodne...