Pozdravujem, len ma zaujíma, ako riešite montáže na takýchto ťažšie dostupných miestach ako je napr. toto, kde by sa klientská anténa umiestňovala na komín a nieje tam niekde poblízku výlez a na montáže chodíte osamote? ...istíte sa? ...lebo som SZČO a bezpečnosť nieje skoro žiadna, tak neviem do akych extremov mam ísť.
Tak asi len plošinou, nie?

Ďakujem za napady

o kolik penez prijdes kdyz to nenamontujes... a o kolik prijdes kdyz se dohamujes nedejboze spadnes... je to uplne jednoduchy, na takovy akce srát. Nehlede v zimě servis, ty kráso 😃 to mit v kapse parte a v druhe urnu...

plosina a je to, neni to tak drahe..

vubec nedavat nekam kde neni normalni pristup.

tomas99 opřít žebřík, vylézt k okapu a na laně si vytáhnout krátkej žebříček, ten zapřít za ty sněhový zábrany a vylézt po něm, při cestě nahoru se přidržovat za hromosvod...

Bez možnosti jednoduché a rychlé opravy nepřipojovat. Už se vidím, jak budu v lete po bource hledat plosinu apod. A nebo, nechat udelat stresni okno, tak jsem to v par pripadech resil.

at mu to udela konkurenca... a s prvnim servisem to bude velmi zajimave. Plosina to bude minimalne litr, kolik by musela ovecka platit aby to melo smysl ? Stredni okno ? Ted jedno resim, s praci okolo 7 tisic. Kdo by to jako mel zacvakat ? Kdepak, proste na takovy kseft srát.

...no ano, pomocou tych rebrikov by sa to dalo ako najlacnejsia cesta...ale pride mi to na darwinovu cenu :-/

...osobne sa tiez znazim davat na dostupne miesta, lebo hlavne v zime je dost velky problem sa niekde dostat

Plošina je bezpečná, ale ako už písali, či sa ti to oplatí. Pozbieraj viac takýchto miest a urob to v jeden deň, keď si požičiaš plošinu napr. na celý deň. Ja keď mám podobné miesta, dopredu v zmluve dohodnem, že v prípade poruchy a zlého počasia sa móže oprava pripojky predĺžiť.

Alebo ich prehovor, aby si ku kominu spravili okno, cez čo budu moct aj komin cisti a pod.

Kazdy klient je dobry ale zas musi byt ta montaz ako tak normalna. Pokial ide na taketo "odlahle" miesto bleskozvod ktory je dobre uchyteny s kludom tam pojdem, pretoze ten drot ma udrzi...pokial je tam ale kus plechovej strechy bez nicoho tak urcite nie...ak by bola dobra skridla ktora sa da otvarat da sa montovat v akej kolvek casti baraku. Toto je ale extrem pokial je okno daleko...pokial by bolo od toho komina napr 3m a trasa s bleskozvodom tak by som to spravil. Istenie pri montazi je taka krasna rozpravka...bezpecaci o tom mozu rozpravat ale realitu pozname vsetci. Dodrzat nejake bozp pri montazach je vo vacsine nerealne a ak hej tak casovo narocnejsie...

Před půl rokem jsem dělal podobnou montáž a nejlepší je prostě se domluvit s majitelem ať zaplatí plošinu (zas tolik to nestojí a v případě poruchy že to může trvat). Lézt na barák co je na té fotce je prostě o život, to ne.

Vylezu na žebřík, prehodim lano prez strechu a druhy konec úvažu za kolo od auta. 😆 Problem solved. Dělal sem to tak už x krát a vylezes tam tak kdykoliv. Jen to nebude trvat hodinu ale hodinu a čtvrt. Alorat je blby ze se občas lano za něco zahakne když hodis blbě a pak musíš stěhovat žebřík z druhy strany.

methernet to mi přijde jako dost nebezpečné... nevěřil bych tomu ty 2 ks 80mm hřebíků v těch 40-50 let starých strouchnivelych tramech ...

Tohle bude chtit hodne dlouhy zebrik... 🙂

Evidentne bytovka, kde by meli v pravidelnych intervalech resit revizi komina nebo hromosvodu, tudiz jim na strechu leze cca 1x rocně nejakej servisak. Tak at si udelaji vedle komina vylezovy okno, a pak ho vyuzije i ISP.

dneska bez přístupu ke komínu nezkolauduješ

crazyape mame 3x11 a uz i ten je pro 2 lidi... i tak si myslim ze 12 bude malo.

A to si akoze myslite, ze hentie storocne kominy niekto reviduje? najskorej je to pozostatok z doby ked nebol zavedeny plyn a kazdy byt (mozno aj kazda miestnost v byte) mala vlastnu piecku na drevo....na takych bytovkach byva vacsinou vela kominov.

📡 Telekomunikace.cz