tomas99 opřít žebřík, vylézt k okapu a na laně si vytáhnout krátkej žebříček, ten zapřít za ty sněhový zábrany a vylézt po něm, při cestě nahoru se přidržovat za hromosvod...

Bez možnosti jednoduché a rychlé opravy nepřipojovat. Už se vidím, jak budu v lete po bource hledat plosinu apod. A nebo, nechat udelat stresni okno, tak jsem to v par pripadech resil.

at mu to udela konkurenca... a s prvnim servisem to bude velmi zajimave. Plosina to bude minimalne litr, kolik by musela ovecka platit aby to melo smysl ? Stredni okno ? Ted jedno resim, s praci okolo 7 tisic. Kdo by to jako mel zacvakat ? Kdepak, proste na takovy kseft srát.

...no ano, pomocou tych rebrikov by sa to dalo ako najlacnejsia cesta...ale pride mi to na darwinovu cenu :-/

...osobne sa tiez znazim davat na dostupne miesta, lebo hlavne v zime je dost velky problem sa niekde dostat

Plošina je bezpečná, ale ako už písali, či sa ti to oplatí. Pozbieraj viac takýchto miest a urob to v jeden deň, keď si požičiaš plošinu napr. na celý deň. Ja keď mám podobné miesta, dopredu v zmluve dohodnem, že v prípade poruchy a zlého počasia sa móže oprava pripojky predĺžiť.

Alebo ich prehovor, aby si ku kominu spravili okno, cez čo budu moct aj komin cisti a pod.

Kazdy klient je dobry ale zas musi byt ta montaz ako tak normalna. Pokial ide na taketo "odlahle" miesto bleskozvod ktory je dobre uchyteny s kludom tam pojdem, pretoze ten drot ma udrzi...pokial je tam ale kus plechovej strechy bez nicoho tak urcite nie...ak by bola dobra skridla ktora sa da otvarat da sa montovat v akej kolvek casti baraku. Toto je ale extrem pokial je okno daleko...pokial by bolo od toho komina napr 3m a trasa s bleskozvodom tak by som to spravil. Istenie pri montazi je taka krasna rozpravka...bezpecaci o tom mozu rozpravat ale realitu pozname vsetci. Dodrzat nejake bozp pri montazach je vo vacsine nerealne a ak hej tak casovo narocnejsie...

Před půl rokem jsem dělal podobnou montáž a nejlepší je prostě se domluvit s majitelem ať zaplatí plošinu (zas tolik to nestojí a v případě poruchy že to může trvat). Lézt na barák co je na té fotce je prostě o život, to ne.

Vylezu na žebřík, prehodim lano prez strechu a druhy konec úvažu za kolo od auta. 😆 Problem solved. Dělal sem to tak už x krát a vylezes tam tak kdykoliv. Jen to nebude trvat hodinu ale hodinu a čtvrt. Alorat je blby ze se občas lano za něco zahakne když hodis blbě a pak musíš stěhovat žebřík z druhy strany.

methernet to mi přijde jako dost nebezpečné... nevěřil bych tomu ty 2 ks 80mm hřebíků v těch 40-50 let starých strouchnivelych tramech ...

Tohle bude chtit hodne dlouhy zebrik... 🙂

Evidentne bytovka, kde by meli v pravidelnych intervalech resit revizi komina nebo hromosvodu, tudiz jim na strechu leze cca 1x rocně nejakej servisak. Tak at si udelaji vedle komina vylezovy okno, a pak ho vyuzije i ISP.

dneska bez přístupu ke komínu nezkolauduješ

crazyape mame 3x11 a uz i ten je pro 2 lidi... i tak si myslim ze 12 bude malo.

A to si akoze myslite, ze hentie storocne kominy niekto reviduje? najskorej je to pozostatok z doby ked nebol zavedeny plyn a kazdy byt (mozno aj kazda miestnost v byte) mala vlastnu piecku na drevo....na takych bytovkach byva vacsinou vela kominov.

Ideálně nechat namontovat okno. Jinak klasika - velký žebřík opřít o hranu střechy s přesahem alespoň 1,1m nad hranu střechy, přehodit přes hřeben provázek a za něj zatáhnout lano, které uvážeš např. za auto, postroj na sebe a jistit se back-upem od singáčů. Když ti podjedou nohy, tak tě back-up chytne, při výstupu se přidržovat lana. Samozřejmě OOPP pod pravidelnou revizí a nechat se proškolit pro práci ve výškách - součástí je i praktické zacvičení. Každý technik by měl mít základy pro práci ve výškách a vlastní vybavení - bez toho to nejde.
      Verze s lanem má nevýhodu, že když je mokrá střecha a nebo námraza, tak tam prostě nevylezeš.

Zrovna konkrétně podle té první fotky to vypadá na zvýšení + 2 patra. Od oka je hrana tak v 7m. Nevím jak vy, ale žebřík s patama v 7m je všechno jen ne v pohodě. Po přehození a uvázání lana je to v ok. Pro podobné účely používám klasickou 10ku statiku + grigi, asap apod. jsou sice správnější, ale do grigri se opřeš. Nejvíc se mi osvědčil stavební provázek + prak a po tom zatáhnout statiku.

Tak když bude auto na opačný straně baráku než polezeš, tak je námraza úplně jedno. Prostě to vyjumaruješ. Ale stejně, jakmile nemáš na laně nějaký tejřidlo přes hřeben, případně nějakou další hranu, tak tam hrozí že se to lano přes nějakou hranu řízne. To jde docela snadno. Takže když, tak radši dvoulanová technika.

📡 Telekomunikace.cz