Tak jsem to nedal... nejsem schopen po nějakém softweráři-praseti číst formulář, který není schopen se sám po mém přihlášení vyplnit aktuálními údaji které polepšovna má a ještě je odněkud to téhož opisovat. Nejsem právník a nečiním si nároky na přesnost, jen mne to už tak na...lo, žej sem poslal dopis:
Vážená paní,
na vaši žádost a upozornění o požadavku na přeoznámení podnikání vás chci tímto požádat, aby si příslušné údaje zajistil Český telekomunikační úřad (dále jen ČTÚ) sám.
Vzhledem k tomu, že přímo v dopise konstatujete, že požadované informace již jsou na ČTÚ registrovány, reaguji takto na základě zákona o Správním řádu č. 500/2004 Sb., kde pod Základní zásady činnosti správních orgánů spadá §6, odstavec 2, kde je mimo jiné uvedeno například: " Správní orgán postupuje tak, aby nikomu nevznikaly zbytecné náklady, a dotčené osoby co možná nejméne zatěžuje.", dále pak " Lze-li však potrebné údaje získat z úřední evidence, kterou správní orgán sám vede, a pokud o to dotčená osoba požádá, je povinen jejich obstarání zajistit."
Z toho vyvozuji, že pokud předpokládám, že ČTÚ má povinnost se chovat podle správního řádu, je na mou žádost možné aby si požadované údaje zajistil sám. Žádost je tedy uvedena výše.
Bohužel už ale nelze dodržet úplně první větu z částečně citovaného §6 odstavec 2. To ovšem není způsobeno mou osobou, ale ČTÚ, který tak za nedodržení správního řádu nese zodpovědnost.
Děkuji za pochopení.
S pozdravem....
Možná jsem si nadělal do vlastního hnízda, ale opravdu opisovat něco z papíru do papíru ve 21. století...ještě v tomto oboru je na mne moc. Nemluvě o jiných nesmyslných "bumážkách" co polepšovna pravidelně chce.
Případnou právní pomoc uvítám, protože nečekám normální chování lidí, ale jekot chovanců u kterých se přišlo na to, že nejsou potřeba.