- Upraveno
Bez dalšího komentáře tisková zpráva:
Bez dalšího komentáře tisková zpráva:
konečně je aeronet dole.
Bojovníci za síťovou neutralitu. Bravo
Prečo sme neblokovali weby USA ked napadli irak, afganistan a syriu? Či to bol ten "humanitarny" utok? jak v juhoslavii?
Přátelé, dovolte mi uzamknout toto vlákno, neboť je zřejmé, že by se zvrtlo do hejtování. Každý si jistě názor udělá sám. Pro úplnost uvedu domény, kterých se tento dnešní zásah dotknul:
Blokace z iniciativy CZ.NIC, tzn. vyřazení z kořenových serverů .cz domény
Aeronet.cz
Protiproud.cz
Ceskobezcenzury.cz
Voxpopuliblog.cz
Prvnizpravy.cz
Czechfreepress.cz
Exanpro.cz
Skrytapravda.cz
Seznam "závadných webů" poslaný členům NIX.CZ na základě žádosti Národního centra pro kybernetické operace
Ac24.cz
Aeronet.cz
Ceskobezcenzury.cz
cz.sputniknews.com
Cz24.news
Czechfreepress.cz
Eurabia.cz
Exanpro.cz
Infokuryr.cz
narodninoviny.cz
Novarepublika.cz
Nwoo.org
Pravyprostor.cz
Protiproud.cz
Prvnizpravy.cz
rukojmi.cz
Skrytapravda.cz
Slovanskenebe.com
Svobodnenoviny.eu
Svobodny-vysilac.cz
Voxpopuliblog.cz
Zvedavec.org
Vlákno jsem otevřel, zkusíme to. Diskutovat o takto nevídaných krocích oborových organizací by se mělo. Ale věcně, bez urážek a politických agitací. Děkuju za pochopení.
Listina základních práv a svobod
Hlava II., oddíl druhý: Politická práva - čl. 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
Tady nešlo o omezení zákonem, ale jen tak z fleku někdo (CZ.NIC, tuším) navrhl a vláda schválila. Žádné projednání ve sněmovně, žádná diskuse, prostě cvak. Dle mě protizákonně a měl by se tím zabývat soud. A je až alarmující, jak je veřejnost zticha.
"Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale budu do smrti bránit vaše právo to říkat." - Voltaire to prý neřekl, ale myšlenku to vystihuje.
A navíc nic.cz porušilo své vlastní podmínky.
Jestli nic.cz bude samovolně rozhodovat o tom co je dezinformace a co ne, je na čase opustit cz domény.
hapi Máš vůbec tušení co na těch webech bylo ? Lež a propaganda. Nebyla to satira, žhavé trans holky nebo drsné obrázky.
Byly to informační a zpravodajské weby s absurdní lží. Dnes tu máme svobodu a díky tomu i dostupné informace ze všech stran. A i přesto je nehltám jak na běžícím páse, ale přemýšlím nad nimi a snažím se je dávat do souvislostí, aby mi tvořily důvěryhodný celek.
Nemyslím si, že by rušili i do budoucna domény podle toho, kolik na obloze uvidí ptáků.
Měl bys zkusit aspoň na chvíli opustit svou bublinu blahobytu a zajímat se o dění reálně.
Toto byl krok, za kterým stojím. Pokud by se to zvrtlo jak píšeš, já nemám problém vyjádřit odpor nejenom řečma na fóru, ale i akcí a nemyslím tím hraní na kytaru před ministerstvem nebo čtu.
Koneckonců i zdejší admin je současně i cenzor doporučujíce vhodnou literaturu, který zamyká témata, aniž by se v ních vyskytovali jakékoliv nevhodné projevy či urážky. Jen se mu to prostě nelíbilo.
Dnes jsem rozeslal dodavatelům, kteří mají banku /6800 informaci o neakceptaci úhrady takové faktury. Snad to pochopí a dokáží vyřešit, v horším případě jsem si vědom následků.
Petr Špendlík.
JanV A tohle si právě myslím, že je velká slabina nás a vůbec celé demokracie, že o jasných věcech se vedou dlouhé debaty a ti záškodnici, kteří demokracii nemají se nám jen chechtají jak jsme neschopní proti nim zasáhnout. Rychlé reakce, které se teď dějí jsou dle mého názoru správné (rychlé jednání), ve válce se musí rychle reagovat a ten kdo toho není schopen tak prohraje. Samozřejmě se můžeme snadno dopustit přešlapu, ale tak to chodí že jsou i špatná rozhodnutí Hlavně je moc důležité vůbec nějaká rozhodnutí dělat.
Každá vláda udělala v dějinách své chyby začínaje USA konče dnes Ruskem. Problém, ale je v tom, že v normálních SVOBODNÝCH zřízení se ty vlády mění za ta špatná rozhodnutí, aby se ty chyby třeba nemohly opakovat, problém ovšem je že v takovém Rusku se už ta vláda hodně dlouho nezměnila a asi jen tak nezmění
JanV Bylo to az na zaklade konzultace s ministerstvem a radou bezpecnosti, co nekde psali.
A jelikoz to bylo nyni uznano jako vazne ohrozeni narodni bezpecnosti => poruseni zakonu, ktere jsou nad tim, co jsi psal.
Mno trosku z jineho soudku. Vyhlasil jsem vypomoc ukrajinskym klientum:
100% slevu na internet do konce roku 2022.
1h servisu plně zdarma.
Výkonný WiFi router za sníženou cenu.
Je to na vas, zda se nekdo pridate. Hlavni je, aby meli spojeni s rodinami, ktere tam nechali a mohli jim lepe pomoci.
pin Máš vůbec tušení co na těch webech bylo ? Lež a propaganda. Nebyla to satira, žhavé trans holky nebo drsné obrázky.
Jenže tohle je přesně ten problém. Nevíš jestli to byla lež. Samozřejmě, že někde ano, někde dokonce zjevná. Ale jinde to už nevíš. Typický příklad je pravyprostor.cz. To nejsou ani tak "noviny", ale "blog". Tedy jen něčí názory. Někdy hloupé, někdy vycházející ze špatných podkladů a autora usvědčující jen z toho, že neumí zpracovávat informace. Ale i blbý názor je pořád svobodný názor. Hloupost trestná není. Jenže web skončil ... A ti co to četli už nemají ten jiný pohled, jiný než oficiální. Stávající se většími ovcemi. V podstatě stejná cesta, jako v tom Rusku, proti jehož propagandě to je zaměřeno.
Pokud takové názory chceš číst pořád máš možnost jít na ruské stránky. Případně sledovat ruskou státní "cenzurovanou" televizi. Já konkrétně o takové "informace" nestojím
Toto iste momentalne planuju s SKNIC na Slovensku, to ale momentalne tvrdi, ze na to nemaju pravomoc a cakaju na nejaky iny organ. Ustava SR mimo ineho hovori, ze cenzura je zakazana a ludia maju pravo na pristup k informaciam (predpokladajme, ze akymkolvek), ale tak co, ved papier znesie vsetko.
honzam Víš velký prd, co na pravyprostor.cz bylo ... To mi ruské stránky nezařídí, neposkytnou. A pokud bych chtěl na aeronet, tak můžu, neexistující DNS obejdu.
A pokud o ty informace nestojíš, tak je prostě nečti. Případně obětuj trochu času na jejich vyvrácení. Ale zakazovat je ostatním? Kam jsme se to za těch třicet let dostali?
Nechci se pouštět do dlouhé filozofické debaty, ale chci poděkovat, za to, že ty weby zablokovali i když to bylo na hraně, jak dnes prohlásil Fiala. Na ČT24 se k tomu dobře vyjadřovali různý lidi od právníků až po filozofy a shodly se na tom, že to bylo třeba. Jinak stále jsme svobodný stát, nikoho tu za názory nezavírají, ani horší věci, což se na druhé straně barikády děje. To je bohužel největší neštěstí dezinformací, že se snaží plíživě zničit a ohýbat realitu a rozložit náš stát zevnitř, bez boje, protože vědí, že rozhádaný lidi - národ, je slabý národ a nepředstavuje nebezpečí.
📡 Telekomunikace.cz