okoun Ne to jako bohužel NEMÁ ;-( ale on to nemá ani žádný další výrobce, věnoval jsem tomu hodně času, dokonce jsem si s několika výrobci na toto téma psal a všichni od toho dávají ruce pryč. ono když někdo jen tak zasune nějaký "wifibázmek" do zásuvky, tak je to něco jiného, než revize na spínanou zásuvku. navíc ono i ty wifi krabičky pod zásuvku do krabice /také mimo normu, revizák to odmítl schválit, že to v zásuvkovém obvodu nemá co dělat/ tak i tyto krabičky mají spínaný proud 10A max máloco je 16A tak jako jistič
navíc pak je ještě problém s vypínaným proudem, relé se zapeče, takže jedině SSR relé, ale to zase neprojde na "izolaci kontaktů" v revizní zprávě. Do toho relátka sama o sobě cvakají, takže kdo by chtěl cvakat v pokoji ;-(
nakonec z toho všeho, jsem byl tak otrávený, že jsem natáhl asi zhruba 120kabelů do rozvaděče, jj, až to budu dávat dohromady /stále kovářova kobyla chodí bosa a je to na "wago" svorky ;-)/ tak se asi zapotím
ale jak psali již zde Tom nebo i třeba další, dá se cokoli přepnout na okruh FVE měnič, nebo bez měniče
a hlavně původní účel byl jiný. ženské.....
narodil se malý a najednou byla potřeba lampička s krtkem, ale tu spínat až z ahodinu, co šel spát, což by bylo fajn, kdyby se dělalo samo
hmm, ale vedle toho je ve zdi chůvička a ta zas určitě musí běžet celou noc. a v obýváku je "kráááásnááá" lampa - no takový sr....... co budu povídat, ale jí se to líbí.....a to zas má vypínač za postelí, zásuvky jsou přeci níže než gauč, a tak když někdo chce tu lampu vypnout, tak musí sáhnout mezi gauč a zeď... a z toho bolí ruka, ještě navíc to vypadá, jak když se tam zasekl.....jenže jak to řešit, když z toho samého místa vede zdroj k notebooku, který běží s pohádkami pro děti furt, celý den ??? a to ještě chci i ten vypínat, aby občas zjistili, že existují i jiné zdroje světla než jen obrazovka.... to je třeba vypnout. a počítač si umí zapnout zpátky...když se ovšem vybije baterka, smůla ;-))))
atd atd..... má to spoustu výhod, a jenom jednu nevýhodu, strašně moc kabelů ;-))) a ta, navíc v minulé ceně mědi, se rozhodně dala snést
BTW znám mnoho lidí, co má inteligentní domy, řešili to samé a mají bohužel to samé, zatím nic lepšího. přijďte někdo se schválenou zásuvkou se sběrnicí, žádnou wifi a dle mého Vám spousta lidí utrhá ruce, protože stejně ty sběrnice ať už moje LOXONE nebo KNX nebo INELS do těch zásuvek taky vedou, minimálně kolem.....ale bohužel nikdo to nedělá