Ahoj, potřeboval bych radu. Nasadil jsem doma nový router Mikrotik hAP místo původního Tp-link wr841. Po výměně jsem zpozoroval, že rekordér Hikvision začal mít výpadky u kamer, které jsou přes wi-fi. Prostě jednou za 2-5 min se kamery od RB odpojí a za pár vteřin zase připojí. Signál na kamerách je o chlup lepší než byl na Tp-link. Přes aplikaci Hik connect naběhnout všechny kamery, kromě těch na wi-fi. Přitom ovšem ve stejnou chvíli jsem do wi-fi kamery připojen přes PC a vidím obraz. Dokonce záznam i přes hlášku že je kamera offline, běží a mužů si ho pustit v aplikaci.
Nevěděl by někdo proč dochází k výpadkům u RB na wi-fi ikdyž to mám jen 2m od routeru, nikde žádné rušení, RB je nastaven stejně jako Tp-link? Když vrátím zpět Tp-link tak problém zmizí. Dokonce jsem na RB nechal běžet pouze 5GHz a 2,4GHz jsem vypl a do RB jsem jako slave připojit Tp-link, problém opět zmizel.
Usuzuji, že buď bude problém někde v Firewallu ale nedává mi smysl proč by padalo po pár minutách spojení s kamerou pořád dokola. Nebo je někde na RB ještě potřeba něco nastavit, ale netuším co a kde.
Poradí někdo?
Díky