wolf14 kupovali jsme kopii ct30 z ali. Má to neduhy, ale nám to stačí.

wolf14 hocico ine 😃 😃 i ked sme sa s tou AI9 naučili zit, ale chcelo to doladit..lámala do šikma..mozno horsi kus?

o 2 roky později

Uplynuly dva roky, objevilo se něco nového? Hledáme co pro nás za první svářečku, máte nějaká doporučení? Děláme jen optiku po bytovce, takže do 150m od OLT. Našel jsem po různu tyhle, ale zkušenosti s nimi nemám žádné, děkuju moc za rady.

https://cdr.pl/p9736,opton-signal-fire-ai-10a-spawarka-swiatlowodowa.html
https://www.t-cz.com/opticka-svarecka-signal-fire-ai-9-prenosna-skrinka-sada-nastroju-vylepsena-verze-_d41310.html
https://abctech.cz/komshine-fx39-profesionalni-3d-svarecka-optickych-vlaken-6-motorova_d39103.html

Nebudu psát zkušenosti, protože jsme distributor Komshine svářeček, takže by šlo o subjektivní popis.
    Ale jako distributor můžu ke svářečce Komshine FX39 napsat, že máme kompletní náhradní díly, servis probíhá v Praze a netrvá déle jak 2 dny. Záruční doba je 3 roky. Během 2 let prodány vyšší 100-ky ks.

davidp signal fire je mnoha uzivateli overena klasika co funguje. Sami mame... V te dobe jiny varianty nebyly... Ale tim nerikam ze podobny ostatni ciny nebudou fungovat stejne dobre...

Stejně je to prdel, když ty svářečky stojí pomalu stejně, jako stojí jenom blbá sada magnetických holderů do Fitelky 😤

Já bych chtěl někdy vidět nějaký fakt dobrý měření, jak ty sváry vychází, když vaříš takovou "no name" svářečku v porovnání např. se Sumimoto nebo Fujinou. Samozřejmě s použitím jedné lámačky atd.

zero
      To já bych chtěl vidět ta měření třeba po 10 letech na venkovních svarech kde se střídá -20°C a +50°C...

Stalo se už někomu z vás, že dělal nějakou práci dodavatelsky např. pro Cetin, ŘSD apod. a v podmínkách bylo uvedeno, jakej konkrétní typ svářeček akceptují?

zero Neresil jsem, ale myslim ze jsem neco takovyho slysel... Tam se proste jede jinak..

To já bych chtěl vidět ta měření třeba po 10 letech na venkovních svarech kde se střídá -20°C a +50°C...

Uz viak ako 15 rokov varime Fujikurou od fsm-17 az dnes po 70/90. Vie mi niketo vysvetlit ako dokaze "no name" zvaracka ovplivnit zivotnost zvaru? Teda pokial je ten zvar urobeny dobre. Nepisem o speci vlaknach ale o standardnych SM 652, 657

Páteř a sloupky vaříme Fitelkou, klienty kombinace Fitel nebo signal-fire, podle toho co má technik k dispozici. Když děláme dodavatelsky tak vždy Fitelkou. Obávám se však, že je to jen pro můj dobrý pocit, protože jsem si kdysi koupil "drahou" svářečku(se kterou jsem nadmíru spokojen). Na protokolu z OTDR není rozdíl poznat(samozřejmě pokud je svár proveden dobře).

Kdysi jsme měli 2D easysplicer a to byl fakt lowcost(shit).

U nas mame inno view 5...kupovala sa v roku 2016 niekde okolo 4500 az 5000eur...dnes sa da riesit uz za menej. Asi 2-3 roky mame aj tu signalfire z CDR. Stala okolo 800€ aj s komplet vybavenim. Lamacka ok, zvaracka zvara dobre. Zvarali sme viacero XGSPON pre zsd v nasich regionoch, nasledne to bolo premerane na otdr exfo. Ziadny komentar k tomu nebol...ani v porovnani so zvarmi ktore spravila ta inno view5. Od inno sme mali ponuku na lacnu zvaracku view A3 ktora vychadzala okolo 1300€ a ma zameranie len na plast nie jadro...to je joke proste, ked ta signalfire za tu cenu ma papierovo udavane, ze je na jadro. a stoji ovela menej. Za tu cenu mozete mat aj 2 ci 3 kusy tychto zvaraciek. Na tej inno view5 sme uz menili aj lamacku za inu, ta original po case zle lamala, lamala vlakno hned na zaciatku primarnej izolacie, bola aj na servise a po case to robila znova...cena servisu = cena novej lacnej lamacky za cca 100eur z cdr, lame zatial dobre...draha zvaracka pre nas uz nema zmysel, chceli sme kupovat tretiu, ze teda nejaku lepsiu zasa a nakoniec sme skoncili zasa na signalfire...lebo za cenu lepsej inno view mozeme mat XY tych signalfire....

o 11 dní později

gemb Presne, ktorý model máte od Signal fire ?

• gemb replied to this.

📡 Telekomunikace.cz