krystofklima
Kryštofe, jsem zahořklý a břitký úhlavní přítel Úřadu. Formálně plním všechny podmínky, které jsou na stránce MPO uvedeny. Co se týče mých podnikatelských aktivit, v tom rovněž problém není. Dokonce už ani nejsem zaměstnanec 🙂 Materiálně pro mě myšlenka členství v radě nepředstavuje žádnou motivaci, kromě té, že bych mohl být vystaven korupčním tlakům a mohl jich využívat, aby to zajímavé bylo. Problém je v tom, že ti co přitápěli pod kotlem už nepřitápí, jejich byznysy jdou dolem a zjevně se blíží doba, kdy dojde na lámání chleba. Bohužel nejsem ten typ a pravděpodobně bych z tohoto pohledu byl prvně na obtíž a hlavně se na to chci koukat z první řady s Colou a Popkornem v ruce.
Mám takové menší stigma, v podobě šarlatového písmene na živůtku. Jsem na úřadu do 6. patra vedený jako cizoložník, jinými slovy zkurvenec, zmrd a ještě jsem slyšel spoustu jiných přilehávých názvů, kterým se vůbec nebráním, protože vím, že si je zasloužím. Vycházejí-li z úst chovance, dělám něco způsobem, který je blízký k jejich tryzně, což mi mi imponuje, protože jako reformovaný optimista očekávám pozitivní zpětnou reakci na moje námitky. Zásadním problémem je, že Rada nemá materiální ani formální vliv na fungování úřadu a představa, že pode mnou sedí x sktřetů, kteří se těm nahoře i dole smějí do xichtu - to mě prostě nebaví. Ve své podstatě jsem feudalista a na verbež musí být přísnost. Při své úlisnosti jim do toho hážu sirky, kudy chodím a vcelku mě to naplňuje.
Až v Zákoně 127/2005 přibyde: Náplň působnosti členů Rady je dána zákonem č. 127/02005 Sb. a bude zahrnovat následující:
- Trestat paznehty polepšovny tělesnými tresty za zprzněnou činnost - zavést hmotnou zodpovědnost úředníka za jeho rozhodnutí
- Vyhazovat chovance na hodinu pro neschopnost a porušení obecné telekomunikační politiky úřadu
- Odměňovat šikovné chovance dle uvážení, ne dle tabulek v rámci pravomoci rady a jejich povyšování do stavu úředníka
- Redukovat množírnu paznehtů na absolutní minimum - jako to je třeba v Rakousku, nebo Německu
Budu o tom uvažovat.
Další problém je s tím, že nejsem dostatečně geneticky vybavený a je mi to v poslední době výrazně připomínáno. Ano jsem poloviční Rus. Jak by řekl Jakub Rejzek ( dej mu bože aspoň formální magisterské vzdělání ), jsem zasranej Ruskej šváb a z toho titulu jsem nejmenovatelný.
V neposlední řadě, jak zmínil Štěpán, život není jenom o práci. Věnuji se v poslední době hlavně věcem, které mě baví - aspoň do doby, dokud to půjde a třeba z toho vzejde něco, co někdy někdo ocení. Občas někomu poradím, někde vytvoříme něco, co mi dává smysl a až mi bude dávat smysl jít pracovat pro nejhorší možnou vládu po revoluci, třeba se přidám 😆
Věřím tomu, že pokud někdo trpí pocitem méněcennosti a pocitem, že jsou všichni kolem na míle daleko a musím něco dohánět a pořad to někam tlačit a pořád někomu něco dokazovat, nechť se do toho vrhne, já ten pocit nemám.
Ať si o Hance Továrkové myslíte co chcete, třeba se mýlim jako ve spoustě jiných věcí, nemyslím si, že by svoji práci dělala špatně a že by směřování úřadu bylo úplně mimo. Ten problém není v Radě, podle mě rada jede jako pila, ale v jednotlivých odborech a v lidech, kteří si tam kariérně předávají žezla na základě rodinných příslušností a známostí. Oni si rybník nevypustí a Rada s tím nemá co dočinění.