T-Mobile 1000/500 GPON obrovské zpomalení a nárůst odezvy ve večerních hodinách
hapi Normally the uplink port of OLT will not use 1GE port,but more often 10G port or aggregation uplink port together to get higher upload bandwidth. But better to use 10G port as uplink.
I don't sure what kind of OLT current Czechic telecom and ISP are using, but for BDCOM's GPON olt or EPON OLT, no matter 4 or 8 or 16 PON ports, will have at least 2-4 10G Uplink ports.
Mám taky t mobile přímo od nich 1000/500 asi 2 dny zpátky večerní hodiny speedtest stahování 60mb odesílání 300 narostl ping na asi 50ms,cca za dvě hodiny 930/430 ping 12-13 ms Brno
Tak T-mobile myslím jede na max split, tedy 1:128 a očividně se jim to někde hltí. Spíš bych ale odhadoval uplinky než samotné gpon porty, tam by si to měla gpona vyřešit sama ne? Upřímně to vyzkoušené nemám, náš split je hodně pod 1:64.
Asi 2,5/1,25gb nebude stačit když mají akci 1000/500 za 299 na rok nevím jak potom řídí provoz aby každý zákazník využil plnou rychlost
Poclain13 no to sice jo, ale šance, že se na už poměrně dlouhou dobu zahltí 2,5Gb port i při 1Gb tarifech je IMHO poměrně malá.
petrbacina mám doma ten jejich sagemcom 5670 z něho mě vede ethernet do tp linku ten mám jako ap a zneho kabel do PC aplikace speedtest většinou naměří přes 900 na servery Praha Brno akorát nevím proč odezva je od 12 až 15 ms hodnoty sagemcom mám tyto tx power -2,862 RX power -20,506dbm
Do nixu na 5-ti VDSL pripojkach mam prumer 11ms... znamy na Selfnet optice 8ms, UPC 12ms... to bych teda od te TM voptiky cekal jina mensi cisla... nebo ze by konkurencni technologie usly takovy kus vpred ?
já bych rozhodně nebral vážně nějaká čísla měření latence ze speedtestu, kolikráte mi to ukazuje 0ms že
- Upraveno
Akoze ta odozva asi nicomu nevadi ale ja som zvyknuty u nas na optiku s pingom 2 az 3 ms od klienta do BA....na google dns mame okolo 7ms. Co by ste chceli od telekomu, setria kde sa da a teraz sa vyhovaraju aj na utoky...
Asi důležitější je stabilita jak tu někdo psal