Máte někdo už nasazeno? Za ty peníze bych to vyzkoušel, ale nikde se nepíše, jestli to umí 802.3at. Minulé verze měly jen pasívní PoE, ale snad se už poučili. Nerad bych bastlil pasivní PoE..

• pgb replied to this.

forkman v datashitu to máš napsaný

Passive PoE 4-pairs (1, 2+; 3, 6-) (4, 5+; 7, 8-) or 2-Pairs (4, 5+; 7, 8-)

Proč bastlil? Na pasivní POE přeci nemusíš nic bastlit

Odhadují že směřuje k tomu, že pokud by člověk chtěl použít lepší poe switche (hua, fs, hp, ...) tak pasivní poe není zrovna ideální. Jedinej kdo to kloudně dělá pasivní poe switche je ubnt/mk a současná dostupnost není. (ale třeba myslí něco jiného ....)

Mám nasazeno pokusně na cca 150m, trošku funkční fw je jen beta.

existuje přeci převodník z AT na pasivní POE. TO strčíš do AT switche a nejsi ničím limitovaný...

• pgb replied to this.

honzam prosím nějaký tip by byl? Ubnt i Mk má pouze převodníky z aktivního poe na 24V. (snažím se googlit, ale asi jsem slepý 🙁 a nebo hledám blbé fráze )

edit: tak jsem nakonec nalezl od tycoonu POE-SPLT-4848G-P ... ale ten byl jediný a zadarmo rozhodně není 🙁

Sorry, zapoměl jsem že jsou na 24V a to pro Airfiber nelze použít. Osobně bych to řešil NON POE verzí switche a k tomu klasický gigabitový Injector od Mikrotiku. A do něj zapojit zálohovaných 55V (BKE atd)

honzam Přesně tak. Ale to už je ten bastl, jak píše pgb, máme všude switche s aktivním Poe, takže nic moc. Leda že bych si ten bastl 802.3at na 48V pasiv vyrobil. Cílovka by asi byla😃

Toto inak strasne nechapem, mame tu oficialne standarty na napajanie cez poe at, af,bt a ubnt s mikrotikom si stale vymyslaju nove....najskor 15v, 24v, potom par veci at, teraz pasivne 48v...ach jaj. Predpokladam, ze to bude akonpri 60lr a pojde to aj na 24 volt prinkratkom kabli

passive POE je elektrina pustena po kabli, aktivne POE (802.3af a podobne) je oproti tomu pomerne zlozity cirkus, aj s kvazi komunikacnym protokolom.
        volakedy pred ~ 10 rokmi suciastky na 802.3af vysli asi na 30-40 eur, a suciastky na passive poe tak 0 eur az 3 eur (podla toho ci tam das oddelovacie trafka alebo ani to nie).
        pridat do APcka podporu 802.3af znamenalo velmi vyrazne zvysit jeho vyrobne naklady (zhruba tak na dvojnasobok, alebo aj viac), a to kvoli vlastnosti, ktoru tam nutne potrebuje zhruba 0% uzivatelov.
        ceny tychto veci sice medzitym isli dole, ale nic sa nezmenilo natom, ze aktivne POE je vyrazne zlozitejsie a teda drahsie ako pasivne POE.

📡 Telekomunikace.cz