pepulis mám takhle problém na RBwAPG-60ad, v logu broken package a not enough space for upgrade. Pomazal jsem co šlo a stejně nic. Asi jedině netinstall.
Na jiných jednotkách bez problému.
RouterOS v7 - ostré nasazení
Vision2020 asi nahravas balickem do MK. Zkus system->check for updates.
k3ny přesně tak jsem to dělal.
Musím se opravit:
SXT Lite5, RAM 64.0 MiB, CPU MIPS 74Kc V4.12 600 MHz - v7.4.1 ok
SXT 5HnD, RAM 32.0 MiB, CPU MIPS 24Kc V7.4 400 MHz - v7 nejde jak píšu výše
Může mi někdo poradit, jak tedy nahrát v7 na zařízení, které je již v běhu a kde jsou jen balíčky, které využívám, tj. všechny další jsou odinstalované. Upgrade přes system package vždy končí hláškou, že je málo místa. Zkoušel jsem tam nahrát i npk po stažení a stejný výsledek. Zkoušeno na RB962UiGS-5HacT2HnT nebo RBD52G-5HacD2HnD atd. Dříve mi to šlo, možná někdy před necelým rokem v beta verzi...
pepulis MikroTik nemá rozdělený hlavní balíček na jednotlivé podbalíčky, ale myslím, že na tom pracují. Kvůli tomu se jedná o dost velký soubor, který se nevejde na malou flash nand paměť. Nyní je nutné buď odinstalovat všechny balíčky, které to povolí odinstalovat a pak tam nahrát verzi 7 a nebo jistota je použít utilitu netinstall, která nejprve naformátuje nand paměť a pak teprve nahraje novou verzi. Utilita umí zachovat/přenést původní konfiguraci: https://download.mikrotik.com/routeros/7.4.1/netinstall64-7.4.1.zip
pepulis ono v7 ani není určena pro starší zařízení. Hod tam poslední v6 a hotovo. A pokud potřebuješ nějakou funkci z v7 tak holt ti nic jiného než netinstal nebo rovnou výměna zařízení nezbývá. Na hAP mini nenainstalujes standardní cestou v7 ani když to vybalis s krabičky. U koncového zákazníka bych to neřešil. S v6 si vystačí a jestli potřebuje třeba wireguard atd tak se mu musí vysvětlit, že holt musí udělat upgrade celkově. Ber to jako můj osobní názor.
Puski Mě se to děje na wAP 60G a což mi jako staré zařízení nepřijde. Bohužel je na klientské straně.
Vision2020 A to já zase na wAP 60G nemám problém.
Puski jenom jedna, ostatní OK no.
Vision2020 výjimka potvrzující pravidlo zkusím pak schválně příští týden až budu v praci. Mám tam pár těch úplně prvních wapek co byly jako ptp spoj prodávaný. Vím že tady těch hracicek bylo vic revizí. Někde se tu o tom psalo.
Vision2020 tak UPDATE z mé strany. Nenarazil jsem na wapku, která by mi to nesežrala. Nakonfigurována, nenakonfigurovana, AP i station. Možná ti do toho tvýho kousku dali flašku s nakyho hap mini nejlepší je když tu wapku rozebereš a na desce je napsany "lhg"
- Upraveno
Ahoj nasadil jsem si na AP rb 912 s NV2 v7. 6. Propustnost na jedno spojení do 25 Mbit. Máte podobnou zkušenost? Na 6.49 50Mbit a více. Test musí přes AP procházet ne na něm končit. Díky
Hoj, tak jsem zkusil nalít 0.5/1.5M rout přes bgp do CCR1036 V6/V7 a výsledky jsou přesně jako prezentuje MikroTik, takže dobrý. Co už tak dobrý není, je to, že když se pokusíte na CCR otevřít seznam těch rout, tak ip route ve winboxu otevře plnou tabulku. Winbox přestane komunikovat, na cpu vylítne na několika jádrech vzhůru. To že se nepodařil upgrade úplně jednoduchého peera z V6 na V7 byla už maličkost. To jen aby to někdo nedělal odvázně na dálku
Berte to jako laboraterní test
V6 CCR1036
- 0.5M - 15min
- 1,5M - 45min
V7.6 CCR1036 - 0.5M - 5min
- 1,5M - 15min
Netlink APU4D4 - 0,5M - 4 min
- 1.5M - 12min