Zdravím,

prosím o info, jaká máte zkušenosti s novým AP CubeG-5ac60ay-SA, CubeSA 60Pro ac když jsou na něj připojeni klienty AD?

Děkuji

Rox169 Úplně skvělou, v zásadě to vůbec nefunguje = respektive tváří se, že funguje, ale spokojenost klientů se vytrácí....

viktornovotny tím to není, pomohla vždy výměna kus za kus. Jednu jednotku jsme si nepohlidali a nasadili ji o půl roku později na jiném místě a stejnej problém. Zkoušeno samozřejmě XY zdrojů i napájení z Poe switche.

Takže používat pouze ad s ad a ay s ay?

Mám WAP 60g a na to Cube 60 na 70m. Spoj jedr suprově. Plánuji přidat jednoho clienta. Chtěl jsem koupil novou Cube SA60 a na to připojit cube60 a wap jako klienta. Takže tuto kombinaci nedoporučujete?
    Děkuji

o 2 měsíce později

Nemáte zkušenost se zatečením vody do jednotky? Dnes kolega demontoval jeden šplouchající kousek CubeG-5ac60ay. Zatím jsme nehledali příčinu, jen ověřili že byla zadní průchodka dostatečně utažená. Pokud nenajdeme zjevnou příčinu, půjde na reklamaci.

Tak jestli to je náhoda / špatná montáž nebo běžný problém.

Bohužel se to děje. Je to uzavřená anténa (bez odtoku) což nikdy nefunguje dlouhodobě. Neteče tam průchodkou ale tělem antény. Už jsme taky pár kusů měli...

honzam takže to navrtat, ale kde přesně aby se to nepoškodilo?

U jedný AY jednotky typu SA nám taky zateklo a byla KO. Kabelovou průchodkou to nebylo. Naštěstí těch AY jednotek venku moc nemáme, jejich montáž se zarazila včas...

okoun To bych taky rád věděl. Nechápu proč po X letech kdy mikrotik všude dělal odtokový dírky udělali toto. Myslel jsem že už to pochopili že nejlepší těsnění je díra. A pak udělají AY které je uzavřené a občas tam zateče. Kde to navrtat nevím protože přijdeš o záruku

o měsíc později

slavob @honzam
          Nazdar a neskusal si Cube 60Pro ac aj oproti CubeSA 60Pro ac?

ako citam trocha ma to CubeSA 60Pro ac sklamalo ked to zateka na ake vzdialenosti to pouzivate?.

o měsíc později

inak myslite ze center sektory pre CubeSA 60Pro ac budu rovnake ako u lhg60 alebo tam budu ine?
          lebo co som pozeral na mk fore pisu zeby mali byt tie iste 4 ale realne to este nemam odskusane..

myslím si že ano

o 18 dní později

mame tri kusy novych CubeSA 60Pro ac a na vsetkych troch firm 6,4910 a ked dame prikazovy reboot zariadenia tak uz sa nenahodi musi clovek len natvrto vytiahnut zo zasuvky a zapnut aby nabehol...
          robi nam to na vsetkych troch...
          postrehol to aj niekto iny zeby daka vyrobna vada?

to fakt není běžné. Nikdy se mi to nestalo. Já doporučuju tam dávat RouterOS v7.

hapi prechod na dialku z 6.4910 na v7 je vazne v pohode pri cube a netreba sa bat vyjazdu?
              bo cital som tu kadejake prihody..

pedro4444 někdy ano někdy ne. naštěstí nás vždy zachránilo vypnutí POE....

upgrade na poslední v6 a pak na v7. Není problém. Je třeba počítat s tím že minimálně 2-3 minuty to zařízení je offline tak hned nepanikařit.

pedro4444 V pohodě to je ten upgrade ale může se stát přesně to co popisuješ. Bude potřeba to restartovat odpojením POE. Prostě V6 a AY nejde dohromady.
                Proto všude 7.11.2 a je to v pohodě. I ty zmiňované rebooty

📡 Telekomunikace.cz