hapi na tohle jsem nikdy nepřišel proč některé AP je silný problém a jiné nějak relativně funguje dobře 🙂

honzam děkuji za info, pokud píšeš alfa a v aktuálním 7.9rc1 changelogu o tom není zmínka, tak očekávám že to bude asi až v 7.10 - no to si počkáme ...

můžeme být rádi, že vůbec mohlo to dopadnou mnohem hůře a to by znamenalo HW chybu.....

hapi Nemůžu. Přímo v ticketu mě psali nesdílet. Napiš na support jaký máš problém a že by jsi chtěl testovat 7.10alpha

Už mi to nějak připomíná historický výrok: "Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to stejně jako vždy...."

o 16 dní později

honzam Zdravím, mohl bys poreferovat jak to vypadá s náhodnými disconnecty na PTMP + ay? Díky

S verzí 7.10alpha6 to u nás funguje o poznání líp. Jen zlobí statistiky a někdy to ukazuje nízký MCS ačkoliv propustnost je ok.

Taky jsem požádal o tuto Betu a dal jsem ji na nejhorší 3 AP.
Zlepšení je minimální.
Stále jsou tam mikroodpojení a hlavně výpadky pingů.
Mám na AP NetWatch na všechny klienty a několikrát za den se sesypou všichni klienti najednou a v logu není absolutě nic.
Pingy z PC toto potvrzují - výpadky jsou to 3 - 5 sec.

mirek_k to logovani výpadku 60g interface jim nefunguje už od začátku všech 60tek. Klient ti regulérně padá z AP a v logu není nic. Nebo tam je 3x za sebou "up" ale žádnej "down" 😃.

Puski to robi aj na ptp, ze je len jeden stav a druhy neni...

Asi takhle. Tento sektor měl odpojení klientů každý den. Vždy všichni naráz. Podívej se jak to vypadá nyní. A to ještě klient3 to vypnul z elektriky
      https://ibb.co/DVvnKk9

honzam Jak psal mirek_k a Puski v logu není nic, případně jen "up" a žádný "down". Tedy to, že nejsou žádný "up downs" nemusí nic znamenat.
        Btw přesně to se mi začalo dít u jednoho AF60-LR. Spoj držel, ale občas data netekla. Po přehrání na nový FW problém zmizel...

o 16 dní později

Puski pokud to máš už hodně zlé tak ti nic jiného nezbude 🙂

Puski Proč ne? V alfě se to již chovalo dobře, takže předpokládám že v betě to bude minimálně stejné nebo ještě lepší. Betu už jsem nasadil a zatím ok

okoun tak zlé že to muselo jít pryč.

o 17 dní později

Chci se zeptat má smysl nějak moc řešit zaměřování? CPE: CubeG-5ac60ay, Cube 60Pro ac jen namíříte proti AP nebo to ještě dolaďujete podle nástroje "Align"? Ono to stejně hned po zapnutí beamforminguje.

Má smysl na té CPE jednotce nastavit (jako na LHG 60G)

/interface w60g set 0 tx-sector=36

najít co nejsilnější signál a pak vrátit zpět automatiku?

/interface w60g set 0 tx-sector=auto

Myslíte si, že to má stejný rozložení beamforming sektorů jako v LHGG-60ad?

o 15 dní později

Tak jsem nasadil tu 7.10 s "opravou" ale jaksi se tam stále jeden klient zasekává 🙁 restart sektoru to vždy opraví.

• pgb replied to this.

📡 Telekomunikace.cz