Mám Mikrotik rád, a to by mohlo stačit :-) Má zkušenost je následující - na bráchově síti je veškerý routing na MT. Klienti asi jen cca 20% starších věcí, pak většinou UBNT. Co se týče domácího provozu, tak doma mám 2x hAP ac2 v bridge / repeater módu. Na ROS mám rád, že tam vidím prostě všechno. Přesto nedokážu vyřešit to, že se mi mobily drží původního AP, i když stojím už u AP na druhém konci bytu :-) Snad to wave2 u ROS7 vyřeší ...
Jinak jsem u hAP instalaci provedl ještě u dvou kolegů - staré TP-link šunty, každý jiný interface, občas to nedalo pořádný vnitřní konekt a člověk se tam nic nedozví. Z těch modernějších věcí jsem TP-link nezkoušel, ale takové krychle od Tendy - pro lidi fakt jednoduchý set-up, MT prostě není pro každého.
Mě se ten nový industrial design fakt líbí - doma hAP určitě upgraduju na tu novou AX verzi, otázkou je, kdy to půjde koupit. Takový RB5009 bych si koupil, i kdybych jej nepoužíval a mohl se na něj jen koukat na poličce :-)
Co se týče nějakých Ruckusů apod., to je pro domácí prostředí naprosto mimo realitu. V korporátu máme Aruby a fakt si nepřejde vědět, jaké sračky jsme řešili - nekompatibility mezi řadami (2xx vs 3xx), žhaví to jak topinkovač, záseky klientů, které zmizí až přeladěním na jiné AP, apod. To, že by ty dražší věci byly bezproblémové, je utopie.