miract Ty voeeee zes to nenapsal pred pul hodinou. Zrovna jsme to zjistili na jednom sxt... Mazec.

taková tuna oprav pro 60GHz a lidi na to se_ou a se_ou a pak si stěžují a stěžují. Už jenom očekávám až si někdo bude stěžovat že to má hacknutý. První firmware jsou totiž ještě zranitelný.

hapi tiez nechapem, ako niekto moze MK 60 prevadzkovat na niecom ako 6.42 na com to vyslo z fabriky 🤣U nas som to nechal na 6.48.6 alebo 6.49.8 ....je uz sice .11 ale tam uz rozdiel nie je. Jedine to narvat na ROS 7 na co nemam odvahu.

není to tak že čím větší mráz tím více výpadků.... je to někde od -5 cca to začne dělat problémy 🙂

coolerman1 a aj tam su podla change logu nejake upravy na W60G? Pretoze skor si myslim, ze na starom AD asi ani nie a zmena na vyssiu verziu ROS je skor pocitova. Najviac realnych zmien bolo medzi 6,42 az 6,48. Teraz tie zmeny su skor pre AY.

okoun To je boží, takže problémy může člověk čekat každou zimu. Kdyby to byly mikrovýpadky, ale ono je to klidně i 5-10 minut úplně down...

jcltm tak není to první konstrukční vada MKček že, viz třeba zatékání vody do CUBEay, či klasická CUBE s upadlou anténou uvnitř, či praskání plastu na discu.......

Ked uz sme u toho...ako na dialku vlastne upgradovat ROS na 7.x aby sa to neodpojilo? Na test som si na jedno LHG60 nahral 7.13.1 (povodne bolo 6.49.2) a samozrejme ma to odfakovalo prec, pretoze inzinieri vymysleli prevrat v podobe chybajucich balickov wireless, nastastie to bolo zakruhovane tak z druhej strany som rucne doinstaloval wireless balicek. Da sa to riesit nejak jednoducho ako doteraz?

U nás bez problémů flashujeme ze 6tky na 7.13.1 s meziskokem a zatim se nestalo aby sme se museli dobejvat na druhou stranu jinudy.

Prvně snad na 7.12, ne? Je to v changelogu. Na 7.13 by si neměl rovnou a měl by si tam dát i wireless balíček tuším.

Nejlepší je nechat to na automatickém upgradu, zařídí to sám.

Upgradoval jsem 8 kusů Cube 60ad ac z 7.12. na 7.13. 7 jich proběhlo bez problémů, ale jedno ne.
            Nenainstaloval se bylíček wireless, takže zmizely bezdrátová rozhraní.
            Ručně to balíček nevzalo.
            Zkoušel jsem jak automatický upgrade, tak manuální se stejným výsledkem.
            Jediné řešení downgrade na 7.12.1
            Reportováno na support, zatím bez odezvy.

hapi Ano pišu s meziskokem (7.12), upgraduju vždy automaticky check for updates a download and install, ručně nic nenahazuju do file.

stane se proste udelas to 10x vsechno stejne a jedno se holt sekne...

stane se proste udelas to 10x vsechno stejne a jedno se holt sekne...

Muže mě někdo poradit jak se posunout alespoň ve verzi 6 na nejnovější na dálku? Nejde to přes balíčky, nejde to automatikou.
            Tohle je tam pořád v logu:
            Running out of disk space, when minimum 500kB is reached UM will be stopped!
            Místa je tam ani ne megabajt.
            Jestli tam mám nechat jen nějaké packages tak které. Díky

máš tam jeden balíček nebo po jednom?

• otevři "system / resources" a zkontrolovat položku "factory firmware", pokud tam je verze 6.43 a níž, můžeš pokračovat
              • downgrade na 6.43 (jenom system a wireless)
              • upgrade na 6.43.1 main balíčkem
              • dál už pak normální upgrade na main 6.49.x a následný skok na v7.12

Pokud nepotřebuješ pro přístup k jednotce bezdrát tak lze pouze nechat system a skočit na main balíček bez toho aniž by si musel downgrade na 6.43. 6.43 je proto, protože je to poslední malí balíček který umožní přechod na main balíček i se zachováním wifi přístupu.

Doplním pro ty co to budou dělat poprvé:
              První všechny balíčky krom system a wireless pryč. Pak downgrade na 6.43.
              Pak 6.43.1, a potom ne normální upgrade, ale opět pouze main a wireles.
              Já dal pak všechny balíčky a na wireless nezbylo místo zřejmě. Takže zustal jako jediný disable. -> ohromná sranda.
              Takže znovu očesat na sytem, dodat wifi.
              A pokud jsem to dobře pochopil, tak na verzi 7 taky pouze dané dva balíčky.

PS: když jsem byl na poslední sedmičce jen se sytem, tak tam ten wireless taky nešel.

📡 Telekomunikace.cz