3com Mame ich od zaciatku, nainstalujes to len na namontovanu a nasmerovanu antenu, kabel musi byt zapojeny. Kryt ide na celu antenu, ku kablu sa potom uz nedostanes. Ak budes potrebovat odpojit kabel, treba najskor odmontovat dekel. Inak bez problemu. UBNT radom podla fotky je rieseny tak, ze predna strana ozarovaca s krytkou na konektor je dostupna po zakrytovani, tam dekel cez tuto cast nejde.

3com tak si je dokupu, ne?
rozhodně ty JRC nedoporučuji, hrozná montáž a servis potom 🙁

okoun No jak si je můžu dokoupit, když nikde nejsou UBNT kryty skladem? Skladem jsou všude jen ty Jirous.

Dle kolegova měření mají ty Jirous nižší útlum než ty origo což mě překvapilo.

okoun lepší než drátem do oka. Ale prvotní nasazení je opravdu příšerný když to porovnam s LHGckem. To že musís sundat dekl aby ses dostal ke kabelu je to nejmenší. Pokud to nemusíš dělat zajištěnej na stožáru XY Metrů nad zemí samozřejmě. Ale nalejme si čistého vína u nasazování toho ubnt jsem si taky zanadával 😆 aspoň že už to je pak natrvalo.

• pgb replied to this.

Puski a nasazení origo af60lr deklu je úplně lehoučký ... Za to stojí si to z toho ui storu objednat originál - mají je skladem za 26e

Tiež som za originál ubnt ale len koli inštalácii

pgb ano je to lehoučký, mě to tam prostě nechtělo za boha zaklapnout, trochu gryf to chce taky (nebo jsem prostě levej 😆). Jenom se mi moc nelíbí že ty jednotky jako takový mají otevíráni dost naprd. Občas to nejde ani pořadně otevřít (kór v zimě se zmrzlyma prstama) a když přidáš trochu násilí tak hrozí že urveš ty pacičky uvnitř a už to prostě pořádně nezavreš. Když to urves u Jirouse tak to prostě zavřeš deklem, tady máš smůlu.

Kedysi sa na kazdu montaz bastlila scame krabica, prechodky, pajkovali "poe" zdroje, tahali koaxialy na panelku 2,4ghz a nejako sa to davalo...takze nejaky jrc radom na par srobov namontovat snad nemoze byt problem.

Řeším to vodotěsnou RJ45 spojkou a metr kabelu do AF nebo LGHčka. Prostě namontuju na stožár s radomem a kusem kabelu se spojkou a do ní zapojím kabel.

U nás ten orig UBNT Cover nikde skladem není. Co třeba na Slovensku? Jaký je tam nejlepší shop na síťové prky tak jak třeba u nás i4wifi nebo Discomp???

• pgb replied to this.

3com na eu ubnt je skladem. Když zadáš IČO tak ti to pošlou bez DPH

pgb ok díky za info. Tak jsem to prubl tak se uvidí za jak dlouho to dorazí 👍

3com mají sklad i v ČR, takže to klidně můžeš mít do 2 dnů.

Puski Sklad v ČR pokud vím nemají, posílají to z Nizozemí. Nicméně to i tak občas přijde do druhého dne (posílají to jako expres přes UPS).

Tak to dodání Radomů bude asi rychlá věc. Včera pozdě večer objednáno a zaplaceno. Dnes v 8:00 mail, že objednávka byla vyřízena a v 17:00 mail od UPS, že byl balík přebrán do přepravy. A odesláno to je z: Eindhoven, Netherlands

3com tak vidíš
                    jcltm možná si to blbe pamatuju, ale šli mě 3 balíky. Jeden z Nizozemska, jeden z Německa a třetí z ČR (asi 60x Litebeam). Ale už to jsou asi 2 roky. Ale je fajn že to prodávají i takhle "ofiko" dost věcí tam seženeš, včetně Unifi.

Puski Mně zatím všechno šlo z NL, ale je možné že WISP věci mají i někde v ČR.

📡 Telekomunikace.cz